Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. juni 2012 kl 19.45 Grønn glede

Smarte løsninger


Den første av tre rekkehushager er ferdig i denne utgaven av Grønn glede. Etter tre uker med graving og planting kan teamet endelig få på plass de siste detaljene.

Rekkehushagen skal være av det lettvinte slaget. Eieren skal slippe å tenke på vanning og det skal bli minst mulig arbeid med luking også.

Både urter og bærHagen skal blant annet få en vegg med jordbær.

- Det passer kjempefint inntil en vegg eller som et skille i hagen, sier gartner Tom Egeberg Hvål.

I denne episoden får vi også være med til Chateauhagen i Molde. En hage som for hundre år siden var en lekker slottshage. Så kom forfallet. Men nå er den gjenoppbygd etter gamle notater og bilder. Og åpen for alle som vil stikke innom. Vi ser på hagens historie.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau går løs på tre rekkehushager som er helt like, men av den kjedelige sorten. Beboerne, derimot, danner et fargerikt panel. De består av en kunstnerisk kvinne, en ung familie med en liten jente og en familie med røtter i Kosovo, som ikke har tid til hagen sin om sommeren.

Hagekyndig trio
Hagene er flate, nesten uten planter. Mette går løs på prosjektet sammen med byggmester Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål.

Sammen skal de skape en romantisk hage som egner seg som motiv for kunstneren, en moderne hage for et sosialt par med et lite barn og til slutt en hage som klarer seg nesten helt selv gjennom sommeren.


Egenproduksjon, sesong 11.
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.