Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. desember 2002 kl 09.30 Oliver Twist og Luringen

Historien om Oliver Twist fortsetter

Oliver Twist (Rowan Witt) blir sendt på et skip til Australia.
Oliver Twist (Rowan Witt) blir sendt på et skip til Australia.
Dickens’ historie om barnehjemsgutten Oliver Twist sluttet i 1832. Da fant han sine rike slektninger. Men hva skjer så videre? Det er det denne tv-serien handler om.

Tidlig hver ”Julemorgen” skal vi følge med på hvordan det går med Oliver Twist. Serien er i 13 deler og starter med at gutten endelig er blitt gjenforent med familien i London.

Ut på eventyr
Ikke lenge etter at Oliver har flyttet til London, beslutter bestefaren at han skal sendes til Australia for å få en god utdannelse. Oliver reiser sammen med Hannah, en jente fra Hamburg som skal bo hos broren sin i Australia.

Gammel kjenning
Om bord i skipet ”Pride of Erin” møter Oliver en kjenning fra gamledager. Jack Dawkins, eller ”Luringen”, som han kalles. Han er blitt dømt til å sone sju år i et australsk fengsel.

Når våre venner går i land i Australia, er ingenting som forventet. Sjefen for firmaet til Olivers bestefar er død, Hannas bror er forsvunnet og hun blir sendt på fattighuset, Oliver er anklaget for å ha stjålet smykker og ”Luringen” prøver å slippe unna soningen. Stort sett – det kunne ikke ha vært verre!

Australsk/tysk dramaserie
”Escape of the Artful Dodger”, 2001
Produsent: Pearson Television
Regi: Howard Rubie
I noen av rollene: Luke O’Loughlin, Rowan Witt, Brittany Byrnes, Simon Scarlett.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364