Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. september 2002 kl 13.10 Filmmatiné:: Filmmatiné: Amy

Traumer fra fortiden

Amy (Alana De Roma) blir både døv og stum etter en hendelse for fire år siden.
Amy (Alana De Roma) blir både døv og stum etter en hendelse for fire år siden.
For fire år siden var livet godt for Amy, datter av rockestjernen Will Enker. Men en dag skjedde det noe helt spesielt som fikk verden til å rase sammen for den lille jenta. Amy ble både døv og stum. Nå er hun åtte år og snakker fremdeles ikke. Hva var det som hendte den gangen?

Amy bor sammen med sin mor på et øde sted langt fra folk, men en dag flytter de til byen der moren tror det finnes hjelp for Amy. Det urbane livet er svært uvant for den lille jenta, og på grunn av hennes handikap blir hun ikke tatt imot like hjertelig av alle.

Hennes mor tar henne med til forskjellige spesialister, men det er fra uventet hold hjelpen kommer; redningsmannen er den fattige gatemusikanten Robert.

Gjennom Robert bryter Amy stillheten. Hun begynner å synge, men snakke gjør hun ennå ikke. Og alle som vil prate med Amy, må synge til henne.

Gatene i det triste bystrøket forandrer seg i takt med Amys sang, men den lille jenta er ikke fullstendig helbredet - foreløpig. Ikke før en lasaron jager henne hjemmefra, avslører hun hemmeligheten hun bærer på fra fortiden, og nå forandrer alt seg.

Australsk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Amy
Regi: Nadia Tass.
I rollene: Alana De Roma, Rachel Griffiths, Ben Mendelsohn, Nick Barker og Kerry Armstrong.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36