Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. juni 2005 kl 20.45 En arbeidsdag i lufta

Arbeidsplass: Passasjerflyet

Skolen har tatt ferie, snart er fellesferien her og det er høysesong for flyselskapene. Hvordan ter en arbeidsdag i lufta seg?

Den danske fjernsynsreporteren Klaus Bundgård Poulsen følger arbeidsdagen om bord i et Sterling-rutefly. Vi følger med opp og ned i Europa i løpet av en dag.

- Mange har inntrykk av at flyveren som har fraktet oss til Spania, nærmest venter på flyplassen til vi skal hjem igjen. Men flyet letter som oftest igjen kort tid etter at vi har forlatt det. Med de monstruøse summene som går med til å drive et rutefly, må maskinen utnyttes maksimalt, forteller Bundgård Poulsen.

Airbus A380
En avstikker til flyfabrikken Toulouse (Frankrike) gir oss innblikk i den nye Airbus A380. Vi bivåner byggingen av verdens største passasjerfly. Med sine to etasjer som løper fra nese til hale, kan det frakte hele 800 passasjerer av gangen. Framtidens flyreise? Nei, en realitet allerede i dag.

Caravelle-nostalgi
Litt gjensynsnostalgi med Caravellen, sekstitallets foretrukne flytype når charterferien skulle tilbringes på Mallorca, blir det også tid til. Både SAS og Sterling brukte denne franskproduserte flytypen til å transportere tusenvis av feriegjester verden rundt.

Dansk dokumentar (2003)
Originaltittel: Temalørdag – en arbeidsdag i himlen
Produsert av: DR
Pressekontakt: e>1, tlf. 23 04 74 57