Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 19. januar 2010 kl 20.45 Blod, svette og hurtigmat - Premiere!

Hurtigmatens bakside

I denne firedelte dokumentarserien lærer seks ungdommer om hurtigmatproduksjon på den harde måten. (Foto: BBC)
I denne firedelte dokumentarserien lærer seks ungdommer om hurtigmatproduksjon på den harde måten. (Foto: BBC)
I Storbritannia kan man få hurtigmat til under femtilappen. Men hvor kommer egentlig denne maten i fra, hvordan er den tilberedt og til hvilken pris?

Seks unge konsumenter av hurtigmat blir ført inn i en verden de vet lite om. I en måned skal de jobbe på hvert eneste steg av hurtigmatproduksjonen. Helt fra dyrkestadiet til det ligger klart på tallerkenen.

Samtidig skal de leve sammen med de underbetalte arbeiderne i fattigslige kår og overleve på en lav lønn. De får også et innblikk i hvordan produksjonen ødelegger det lokale samfunn og kultur. Målet med sjokkterapien er å vise ungdommene hurtigmatens bakside.

Dokumentaren er i fire deler og hver episode har ulik hurtigmatrett på menyen.



Britisk dokumentar i fire deler
Original tittel: Blood, sweat and takeaways
Produsert: BBC
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900