Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. mai 2005 kl 20.20 Edel vare: Vær så god, det er parodiert

Parodiske perler

Andreas Diesen er tilbake med flere programmer i
Andreas Diesen er tilbake med flere programmer i "Edel vare". (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Andreas Diesen og produsent Erik Meyn har igjen finkjemmet NRKs gullgruve – programarkivene. Resultatet er en ny runde med gylne øyeblikk i serien Edel vare. Første program tar for seg treffsikre parodier.

Å bli parodiert er en form for anerkjennelse og et tegn på popularitet. Følgelig er det sjelden politikere, kjendiser og samfunnstopper blir fornærmet når de latterliggjøres og karikeres av komikere. Programleder Andreas Diesen lover gjensyn med et mangfold av store personligheter i karikert form.

Harald Tusberg og Harald Heide-Steen var blant de aller første til å lage parodiprogrammer på fjernsyn. Deres "Kunden har alltid rett" (1963) ble en stor suksess, og det var et av de første programmene med Rolv Wesenlund på tv. Revykongen Rolf Just-Nilsen var en folkekjær parodimester med stor evne til å imitere politikere, kjendiser og kolleger. Det blir naturligvis gjensyn med glimt fra disse klassikerne.

Andre med stort parodisk talent er Grethe Kausland, Anne Marit Jacobsen og selvfølgelig Trond-Viggo Torgersen og Trond Kirkvaag. Vi kan vente godbiter med disse. Av litt "nyere" ansikter kan man nevne Are Kalvø, Rigmor Galtung og Rune Andersen, alle kjent fra NRK radios populære program "Hallo i uken". Alle tre har også hatt betydelig suksess med egne forestillinger, og i kveldens program ser vi hvorfor.


Underholdningskavalkade fra NRK, Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup 23 04 98 32/92 01 55 79,