Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. desember 2009 kl 21.35 Shakespeares skjulte koder

Hemmeligheten åpenbarer seg

Petter Amundsen hevder at en rosenkorsorden med Francis Bacon i spissen har skrevet Shakespeares litteratur. (Foto: Videomaker/NRK)
Petter Amundsen hevder at en rosenkorsorden med Francis Bacon i spissen har skrevet Shakespeares litteratur. (Foto: Videomaker/NRK)
Petter Amundsen har reist på skattejakt for å følge sporene han har funnet i kodene i Shakespeares litteratur. Funnene er oppsiktsvekkende, og snart begynner meningen med kodesystemet å gå opp for ham.

Amatørkryptografen Petter Amundsen hevder å ha funnet koder i Shakespeares verker. I kodene hevder han å ha avslørt hvem som skrev den verdenskjente litteraturen som Shakespeare er kjent for. Kodene har også ført ham til ei øy i Nova Scotia utenfor Canada som i alle tider har vært oppsøkt av skattejegere.

Prosjekt Shakespeare
Petter har endelig fått bekreftelse på noen av sine teorier. Kodene har fortalt ham at et tidlig frimurerbroderskap står bak både Shakespeares litteratur, og en hel rekke sammenfallende hendelser. Hensikten med prosjektet Shakespeare begynner å åpenbare seg, og i følge Petter kan han ha funnet en hemmelighet som verden ikke er moden for å finne.

Om serien
Petter Amundsen hevder å ha funnet til nå ukjente koder i William Shakespeares skuespill. Kodene forteller at Shakespeare ikke er den egentlige forfatteren, men derimot en betalt frontfigur i et frimurerisk prosjekt.

Denne norskproduserte dokumentarserien i fire deler viser hvordan organisten Petter Amundsen fra Oslo avdekker et skattekart av koder i Shakespeares litteratur. Funnene leder inn i en historie som omfatter tempelridderne og den forsvunne tempelridderskatten. Dan Brown berører dette i Da Vinci-koden, men Amundsens historie overgår fiksjonen. Den er basert på fakta som alle kan etterprøves.

Dersom Petter Amundsen oppnår anerkjennelse for sine teorier, vil litteraturhistorien måtte skrives om. Han vil for alltid bli stående som mannen som løste Shakespeares store gåte. Skulle han mislykkes, vil han bli sittende igjen som en fantast i rekken av naive konspirasjonsteoretikere.

Norsk dokumentarserie i fire deler
Produsert av AS Videomaker
Produsent: Kjell Eriksen
Regi: Jørgen Friberg
Originaltittel: Sweet swan of Avon
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf: 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no