Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 29. desember 2009 kl 19.55 Jane Eyre

Spenning og skuffelse

Jane Eyre og Edward Rochester (Foto: BBC)
Jane Eyre og Edward Rochester (Foto: BBC)
Jane redder Rochesters liv og spenningen dem i mellom er til å ta og føle på. Men skuffelsene lurer også rundt neste hjørne.

Jane redder Rochester fra den brennende sengen. Mens Rochester mener at stearinlyset på nattbordet er årsaken til brannen, tror Jane brannen er påsatt. Mistanken forsterkes da hun gjennom vinduet følger lyset Rochester bærer, opp i det nordlige tårnet, der hun tidligere har sett det røde stoffet flagre i vinden. Hvem er det som skjuler seg i tårnet?

Lykkelig over den åpenbare spenningen som oppstod mellom henne og Rochester den skjebnesvangre natten, våkner Jane opp den neste dagen, bare for å konstatere at Rochester har forlatt Thornfield uten å fortelle når han kommer tilbake igjen.

Når han endelig returnerer, tar han med seg en gruppe distingverte gjester, blant dem den smellvakre og dyktige Blanche Ingram og hennes arrogante mor. Til Janes fortvilelse er det alminnelig enighet om at Blanche er det perfekte hustruemne for Rochester…

Lidenskapelig "Jane Eyre"
BBC står bak dette storslått historiske dramaet som byr på dramatikk, intriger og kjærlighet. Historien er basert på Charlotte Brontës mesterverk fra 1847, og serien er i fire deler.

Historien om den foreldreløse pikens traumatiske oppvekst, voksende selvstendighet og problematiske kjærlighetsforhold til godseieren Edward Rochester, er kjent og kjær for mange. Charlotte Brontës roman, som er et sentralt dokument i kvinnefrigjøringens historie, har vært et yndet tema for mang en regissør.

I rollen som Jane Eyre møter vi Ruth Wilson som var nyutdannet fra teaterskolen da hun ble tilbudt rollen som en av verdenslitteraturens store kvinneskikkelser. Hennes motspiller er den mer rutinerte Toby Stephens, kjent blant annet fra "Pride & Prejudice" og James Bond-filmen "Die another Day".

Begge hovedrolleinnehaverne er blitt berømmet i britisk og amerikansk presse for sin innsats i serien.

Programmet er sendt tidligere

Produsert av BBC (2006)
Originaltittel: Jane Eyre
I rollene: Ruth Wilson (Jane Eyre), Toby Stephens (Edward Rochester), Georgie Henley (unge Jane Eyre), Francesca Annis (Blanche Ingram), Lorraine Ashbourne (Mrs Fairfax), Pam Ferris (Grace Pool), Tara Fitzgerald (Mrs Reed) og Aidan McArdle (John Ashton).
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no