Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. mars 2002 kl 18.00 Ole Aleksander Filibom-bom-bom

Mor vasker og Ole forstyrrer


Det er vaskedag for mor, og fordi det regner, er Ole Aleksander hjemme i stedet for å gå i lekeparken. Mor skal vaske alle takene i leiligheten, men det er ikke så enkelt når Ole Aleksander heller vil at hun skal leke med ham.

Mor vasker og vasker og leker litt innimellom med Ole Aleksander. Men til slutt blir mor sliten av å klatre opp og ned gardintrappen for å leke. Så hun gir Ole Aleksander en egen nøkkel som hun fester til bukseselen hans. Glad og fornøyd tusler Ole Aleksander ned trappen.

Foran døren til Petra sitter lille Ida og gråter. Hva er det hun gråter for? Ida kommer visst ikke inn til tante Petra der hun bor mens foreldrene er i Amerika. Men kanskje Ole Aleksander sin nøkkel passer i låsen? Inn med nøkkelen og der blir den sittende. Hva gjør de to smårollingene nå?

I rollene:
Ole Aleksander-Jakob Kirsebom Lanto
Mor-Nina Woxholtt
Far-Sigve Bøe
Puffen-Hunden Rasmus

Kulturdokumentar for NRK Fjernsynet, Kulturavdelingen
Regi: Anne Marie Nørholm
Manus: Gudny Hagen
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Ole Aleksander og lille Ida finner en løsning på nøkkelproblemet. Men da må Oles bukser av! (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2. Tante Petra, som passer Ida, gjør et pek mot Ole Aleksander og Ida. Til pass for rampeungene! (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

3. Anne-Cath. Vestly sammen med hovedrolleinnehaver, Jakob Kirsebom Lanto, som spiller Ole Aleksander Filibom-bom-bom. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)