Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. november 2002 kl 20.25 Tore på sporet

Jakten på mor i Colombia

Tore og Andrea i Pasto, Colombia (foto:NRK)
Tore og Andrea i Pasto, Colombia (foto:NRK)
I Sola utenfor Stavanger bor 14 år gamle Andrea Furdal Nymoen. Hun ble adoptert fra Colombia i 1987. I samråd med sine foreldre Bente og Svein skrev hun inn til ”Tore på sporet”. Kunne Tore hjelpe henne med å finne sin biologiske mor i Colombia?

I kveld får du være med Andrea, storesøsteren og foreldrene på en lang reise som bringer dem til Pasto i Colombia i jakten på Andreas biologiske slektninger. Det blir en spennende reise til andre siden av kloden. Vil de finne henne?

Andre møter i kveldens program
Lizette Brynhildsen i Sundbyfoss har aldri møtt faren sin, men vet at han var fra Ungarn. Etter at hun selv fikk barn, ble hun så nysgjerrig på å finne en morfar til barna sine at hun kontaktet redaksjonen. Det eneste hun visste var at han hadde vært restaurantmusiker på 80-tallet i Norge, og at han siden trolig hadde dratt tilbake til sitt hjemland. Turen går i kveld til Pech i Ungarn..

For noen år siden var den gang 5 år gamle Konstanse på ferie med mor i Agadir i Marocco. En annen jente som var på ferie der, var 7 år gamle Perle. Og de to jentene ble perlevenner. Hjemme i Follebo døpte Konstanse alt mulig til ”Perle”: kosedyr og til og med gullfisken fikk navn etter perlevennen fra ferien. Men går det an å finne igjen Perle i dag?

Produsert av Program RIKS, Trondheim for NRK1
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder: Henning Skjæret, mobil 95 03 19 31
Pressekontakt: Erik Bull, mobil 99 59 97 60