Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. januar 2001 kl 22.00 2 x 2CV utfordrer Himalaya

2 x 2CV utfordrer Himalaya (t)

NRK1 torsdag 4. januar kl 22.00
2 x 2CV utfordrer Himalaya

Dristig ekspedisjon på fire hjul

Det skal mer enn alminnelig hovmod til for å utfordre verdens høyeste fjellkjede, Himalaya, i en 2CV. Med videokamera dro to modige og eventyrlystne danske ektepar ut på den spennende turen opp fjellkjedens svært ulendte terreng i hver sin lille Citroën sist sommer.

Inntrykket fra den utrolige reisen er samlet i en halvtimes dansk dokumentar. NRK1 viser i kveld glimt fra en av historiens mest særpregede ekspedisjoner. En tur som av mange ble karakterisert som et vanvittig påfunn det ikke var mulig å gjennomføre.

Alder ingen hindring
Alder er ingen hindring for erfarne globetrottere fra Danmark. Overlege Niels Krag og hans kone Kirsten Ahm som er antropolog, var begge 60 år da de bega ut på den utfordrende og høyst originale reisen fra Karachi i Pakistan i sin gamle, lyseblå Citroën. I en annen 2CV fulgte forfatterne og foredragsholderne Nina Rasmussen og Hjalte Tin.

Turen gikk langs Indus-floden mot nord til Lahore, over grensen til India og videre til byen Leh, hovedstaden i Ladakh som ligger langt oppe i fjellkjeden. Her skulle Kirsten Ahm delta i en kongress.

Vi følger eventyrerne over noen av verdens høyeste pass, på smale fjelleveier, hvor de var i konstant fare for å bli presset ut over kanten av store lastebiler. Veien til Leh er kun åpen tre måneder i året, og det er veldig langt mellom bensinstasjonene...

NRK1 torsdag kl 22.00

Dansk dokumentar fra DR
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no og Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no