Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. august 2009 kl 23.25 Sørgekåpen

Nytt lik dukker opp

Et lik blir funnet i myra (Foto: Nordisk Film)
Et lik blir funnet i myra (Foto: Nordisk Film)
En hånd kommer til syne i myra ved det døde treet. Hvem ligger skjult der? Og har det noen sammenheng med drapet på Esther Synnøve Lønn?

Cato og hans kolleger jobber på spreng med å finne ut av hvem som har tatt livet av Esther Synnøve Lønn. Etter en politijakt ble Esther Synnøves sønn funnet i god behold sammen med sin far, Johnny Svendsen. Mye kan tyde på at det er Johnny som har tatt livet av sin ekskone.

Da Steinar Malling oppdager et lik i myra, tror politiet at det er den savnede Lise Sommer de har funnet. De mistenker dessuten at Johnny Svendsen står bak denne ugjerningen også. Men er det riktig person politiet har i søkelyset?

Cato er oppslukt av etterforskingen og har fortsatt liten tid til familien. Mobbingen av Catos sønn, Vetle, har nå gått så langt at Vetle forsøker å smugle med seg en kniv på skolen. Det er Hamza, kjæresten til Catos ekssamboer, som til slutt må trå til og forsøke å ordne opp.

Om serien
En ung kvinne blir funnet brutalt drept i sitt eget hjem. Noen dager senere forsvinner også hennes sønn. Cato Isaksen og hans team er i gang med å etterforske et nytt og brutalt mord.

NRK tilbyr et gjensyn med de to seriene basert på Unni Lindells bestselgere om Cato Isaksen. Først ut er "Sørgekåpen", deretter følger "Nattsøsteren". Hver serie er på tre episoder og Reidar Sørensen spiller fortsatt hovedrollen som Cato Isaksen, en dyktig politietterforsker og rotløs familiemann.

Regissør av "Sørgekåpen", Thomas Kaiser, har regissert to spillefilmer og seks store tv-serier i Norge siden debuten i 1997, blant andre filmen "Mirakel" (2006) og den prisbelønte tv-serien "Fox Grønland" (2001) hvor han var involvert i seks av tjuefire episoder.

Hvem er hvem?
Cato Isaksen - spilles av Reidar Sørensen:
Cato Isaksen er kriminaletterforsker i Oslo og er i ferd med å gifte seg for andre gang med sin kone Bente Isaksen. Sammen har de to sønner, Gard og Vetle. Cato har også sønnen Georg med sin tidligere elskerinne Sigrid. Cato sliter stadig med dårlig samvittighet overfor familien, men like ofte er det de som kommer til kort når jobben krever sitt.

Bente Isaksen, Catos kone - spilles av Marit A. Andreassen
Bente er Catos faste holdepunkt i livet og limet som holder den skakkjørte familien Isaksen samlet. Hun gjør sitt beste for å ta vare på alle, men skulle kanskje ønske å bli ivaretatt litt mer selv også.

Randi Johansen, Isaksens kollega - spilles av Jannike Kruse Jåtog
Randi er Cato Isaksens høyre hånd og kvinnelige motstykke. Hun er en dyktig politikonstabel og har en egen evne til å se de menneskelige sidene av en sak.

Roger Høibakk, Isaksens kollega - spilles av Kyrre Haugen Sydness
Isaksens yngre kollega med sans for en treffende kommentar og med et ukomplisert syn på livet.

Asle Tengs, Isaksens kollega - spilles av Trond Brænne
Asle er veteranen i etterforskerteamet og den mest sindige av dem alle.

Johnny Svendsen - spilles av Fridtjov Såheim
Johnny er den voldelige eksmannen til Esther Synnøve Lønn. Sammen har de sønnen Markus.

Lise Sommer - spilles av Cecilie A. Mosli
Lise Sommer er Ester Synnøve Lønns bestevenninne fra skoletiden, men etter Esthers turbulente skilsmisse fra Johnny har de hatt lite kontakt.

Steinar Malling - spilles av Hallvard Holmen
Funksjonshemmede Steinar Malling var nabo og den eneste vennen til Vesla Mortensen, som forsvant sporløst for to år siden. Han bor sammen med sin far Sivert Malling.

Sendt tidligere

Norsk dramaserie etter Unni Lindells roman
Produsert for NRK av Nordisk Film (2007)
Manus: Jonas Cornell og Lars Bill Lundholm
Regi: Thomas Kaiser
Produsent: Rune H. Trondsen.
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit A. Andreassen (Bente Isaksen), Kyrre Haugen Sydness (Roger Høibakk), Jannike Kruse Jåtog (Randi Johansen), Trond Brænne (Asle Tengs), Fridtjov Såheim (Johnny Svendsen), Cecilie A. Mosli (Lise Sommer), Hallvard Holmen (Steinar Malling), Tone Danielsen (Tilla Mortensen), Sondre Krogtoft Larsen (Preben Ulriksen), Vanessa Borgli (Eva Gerner), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust), Rasmus Hoholm (Markus Lønn)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no