Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 8. juni 2010 kl 19.55 Den store reisen

Apejakt med giftpiler

Den store reisen: Prøis-gutta får prøve seg som ekte waoranijegere med blåserør og giftpiler i Ecuador. (Foto: Malin Østli/Strix)
Den store reisen: Prøis-gutta får prøve seg som ekte waoranijegere med blåserør og giftpiler i Ecuador. (Foto: Malin Østli/Strix)
I Namibia får Reidar stifte nærmere bekjentskap med himbamennenes lokale tobakk. Mens Prøis-gutta får prøve seg som ekte waoranijegere med blåserør og giftpiler. Men får de tak i noen ape?

De tre norske familiene i Den Store Reisen har begynt å tilpasse seg livet hos stammene i Ecuador, Namibia og Indonesia. Hverdagen fortoner seg ikke like sjokkartet som i begynnelsen, og vennskap er i ferd med å formes.

Gripende fødsel
Fødselen av baby Jon har gjort et sterkt inntrykk på Karin. Og med en nyfødte i leiren synes dagene lysere. Men familien har fortsatt problemer med å klare seg uten vann. Særlig jentene føler seg konstant skitne og uhygieniske.

Menn og kvinner adskilt
Himbaene skjønner at det er en utfordring og lar Berg-jentene ta del i himbaritualer som skal gjøre dem bedre duftende. Pappa Reidar, som er vant til å henge mye med jentene sine hjemme i Norge, får ikke være med. Hos stammen er det ikke vanlig at menn og kvinner er sammen på dagtid, og mennene i stammen lar Reidar få høre hva de mener om saken.

Frierdans
I Ecuador har waoraniguttene trappet opp kurtiseringen av Aurora og Tuva. Nå vil de vise dem en spesiell dans. Lar jentene seg imponere? Samtidig får Prøis-gutta testet jaktferdighetene. De får prøve seg som ekte waoranijegere med blåserør og giftpiler.

Vennskapsbånd
I Indonesia lærer Gry å lage og bruke mentawaienes tradisjonelle fiskeskjørt. Båndet mellom Gry og bestemor i huset, Lumang, vokser seg tettere, tross språklige utfordringer.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve tre uker i en fremmed og ukjent kultur. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.

Programmet er sendt tidligere.

Produsert av Strix
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong (tlf 90 18 38 38)
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Den store reisen