Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. mars 2010 kl 20.55 Topp ti - Melodi Grand Prix

Show-time!


"Topp ti - Melodi Grand Prix" sys sammen av kommentator Kari Slaatsveen. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Sceneshowet er halve moroa i Melodi Grand Prix, men det må være lov å si at det har vært litt av hvert å se gjennom årenes løp. Kveldens Topp ti-liste tar for seg de mest minneverdige framføringene gjennom historien.

Det blir tilbakeblikk på både humoristiske og utilsiktede humoristiske sceneshow: Vi får se både imponerende, pinlige, spektakulære, påkostede, dristige og festlige framføringer i kveld.

Det er greit å røpe at monsterframføringen til finske Lordi fra 2006 blir å finne på lista. Det samme blir gruppen som fant sin inspirasjon til både bandnavn og framføring i en mongolsk keiser som levde på slutten av 1100-tallet.

Om serien
Vi lader opp til storfest i mai når den internasjonale finalen i MGP holdes i Oslo. I mellomtiden kårer vi de mest minneverdige tilbakeblikkene fra sangkonkurransens 50 år gamle historie.

Med utgangspunkt i god, gammeldags listekåring ser vi tilbake på minneverdige MGP-høydepunkter fra konkurransens lange historie. Fire topp ti-lister med forskjellige MGP-temaer skal kåres.

Kåringene er valgt ut etter mange veloverveide runder. Blant annet har MGP-klubbens vurderinger, antall presseoppslag og oppmerksomhet rundt bidraget, salgstall og plasseringer på hitlistene i ettertid, vært tatt med i betraktningene.

Fast panel
Et fast panel deltar i hvert program, og vil med humor, skepsis og latter spontant kommentere, mene og synse om de mange tilbakeblikkene. Panelet består av artist og låtskriver Mariann Thomassen, komponist og musikkprofessor Wolfgang Plagge, NRK-profil Anne Lindmo, NRKs kultursjef Hege Duckert og MGP-ekspert Inge Solmo. Programmet sys sammen av kommentator Kari Slaatsveen.

Egenprodusert underholdningsprogram i fire deler
Produsert av NRK Underholdning
Prosjektleder: Stig Karlsen
Kommentarer ved Kari Slaatsveen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900