Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. januar 2012 kl 21.10 Ei iskald verd

Høst


Når høsten kommer begynner tiden å løpe ut for dyrene i polområdene. Nordishavet fryser til og for mange av dyrene betyr det at de må legge ut på reise igjen.

Isbjørnene samler seg langs kysten og venter på at isen skal komme tilbake. Det tar ikke lang tid før det bryter ut voldsomme slåsskamper mellom isbjørnhannene. I innlandet endres tundraen dramatisk fra grønn til flammende rødt. Her kjemper moskusoksene for å forsvare haremet sitt, og de støter sammen med voldsom kraft. Samtidig prøver sprelske, unge reinsdyr å stjele hunnen fra lederreinen.

I Antarktis klynger ungene til adeliepingvinene seg sammen i store flokker for å holde varmen, mens de venter på at foreldrene skal komme tilbake md mat. Keiserpingvinene legger ut på sin berømte vandring til hekkeplassen, nå som vinteren nærmer seg. I de neste månedene legger de egg. Hunnen vender tilbake til havet, mens hannen beskytter eggene mot kulda gjennom den kalde vinteren.

Om serien
Svært få mennesker får se med egne øyne hva som skjuler seg i isen både i Arktis og Antarktis. I BBC-serien "En iskald verd" får vi oppleve de iskalde landskapene før de endrer seg for alltid. Opptakene er gjort under isen, høyt under en ulmende vulkan og tett på dyrene som lever i sin egen iskalde verden.

Reisen går til begge polene for å undersøke hva høyere temperaturer vil bety for folk og dyreliv som lever her, og hva det vil bety for resten av verden. I denne fantastiske naturserien i seks deler fra BBC kommer vi tett på dyrene som lever i polområdene, og vi får se eksempler på dyr som overlever mot alle odds.

Naturserie i seks deler fra BBC
Originaltittel: Frozen Planet
Produksjonsår: 2010
Norsk kommentar: Ola Bøe
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf: 988 20 309
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900