Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 18. januar 2001 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 18. januar kl 19.30
Migrapolis

Utradisjonelle kvinner

Selv om likestillingen står sterkt i Norge, er det fremdeles slik at mange arbeidsmiljøer er sterkt mannsdominerte. I kveldens Migrapolis møter vi tre kvinner med utradisjonelle yrker.

Fereshte Adhani er en av svært få kvinner med minoritetsbakgrunn som kjører drosje i Oslo. Enda færre tar sjanse på å kjøre drosje på kvelden i helgene. Men Fereshte Adhani er ikke som alle andre. Hun jobbet som kjørelærer i Iran, der kvinner ikke kunne lære å kjøre bil av en mann. Hun mener at hun er blitt tøff av å vokse opp med mange brødre og fettere i familien. De fleste av kundene reagerer svært positivt på at hun kjører taxi, men enkelte av kollegene kan rynke litt på nesa, forteller hun til reporter Noman Mubashir.

Melina i militæret
Melina Kustura er den første muslimske jenta av utenlandsk opprinnelse som avtjener verneplikt i Norge. Hun kom til Norge for sju år siden som flyktning fra Bosnia sammen med sin familie og begynte i Forsvaret i september i fjor. Familien og venner ble sjokkert da de fikk vite om hvilken vei hun hadde valgt.

Etter rekruttskolen på Værnes ble hun overført til Oslo og jobber nå som resepsjonist i en befalforlegning. Reporter for dette innslaget er Hung Mai Ba.

Eneste rørlegger
Randi Grydeland er rørlegger ved NSB Eiendom i Lodalen i Oslo. Hun jobber i driftsavdelingen og har ansvar for VVS- anlegg, dampanlegg, tømmeanlegg for togenes toaletter og luft- og kjøleanlegg. Hun er eneste kvinne i sin avdeling og er én av en liten håndfull kvinnelige rørleggere i Norge.

Hun har vært aktiv i organisasjonen KIM (Kvinner i mannsyrker) og mener kvinner i mannsdominerte miljøer trenger oppbacking. Jenter mister lettere motet hvis de får motgang på jobben, sier Grydeland til reporter Marianne Mikkelsen.

NRK2 torsdag kl 19.30

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Kjetil Saugestad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)