Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. juli 2013 kl 22.15 Den sanne historien: Gladiator

Virkelighetens gladiatorer


Hvordan levde de romerske gladiatorene som er modell for storfilmen Gladiatoren? Vi skal se at virkeligheten var enda sterkere enn filmen.

Keiser Commodus var en av Romas mest beryktede keisere, og levde et langt mer vanvittig liv enn det som beskrives av Hollywood.

Basert på fakta
Den Oscar-belønte filmen Gladiatoren beskrev en verden hvor menn kjempet mot hverandre til glede for publikum. Den forteller historien om en gladiator som veltet keiseren av Roma. De fleste sentrale aktørene fra filmen er basert på historiske figurer som Commodus og Marcus Arelius, og de er gjengitt korrekt.

Om serien
Skrekkfilmer og spionfilmer, spenning, detektivarbeid og sammensvergelser – filmer fascinerer og underholder. Er historiene i filmene bare fiksjon, eller er de basert på fakta? Denne serien fra BBC avslører hvor inspirasjonen kommer fra, og ser på noen av verdens mest berømte filmer, som "Gladiatoren", "Jurassic Park", "Haisommer" og "Titanic".

Serien tar for seg én film om gangen, og skiller fakta fra fiksjon for deretter å røpe hvem de virkelige heltene og skurkene var.

Britisk dokumentarserie fra BBC (2009)
Originaltittel: True Stories
Kveldens episode: Gladiatoren
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900