Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. desember 2005 kl 21.30 Drømmefangeren

O’ jul med din vrede

: Det er jul i heimen, men stemningen er heller laber hos Bente og Cato Isaksen (Foto: Nordisk film AS)
: Det er jul i heimen, men stemningen er heller laber hos Bente og Cato Isaksen (Foto: Nordisk film AS)
Ida er funnet drept i bunnen av heissjakten. Nå tar Cato Isaksen ingen sjanser og sender Tanja av gårde til et hemmelig sted. Samtidig er det jul, men noen særlig julefred blir det ikke for den hardt pressede kriminaletterforskeren.

Etter at Tanja Geber fant liket av venninnen Ida får hun tett oppfølging fra politiet. Sammen med politibetjent Randi Johansen blir Tanja fraktet til en hemmelig adresse mens etterforskningen pågår. Cato Isaksen er stadig i villrede om hvem det er som kan ha motiver for å drepe de to unge jentene.

I villrede er han også på hjemmebane der Bente og han selv lurer på om de har håndtert Gards stoffproblemer på riktig måte. Julefeiringen hos Isaksens er langt fra ren idyll, men det hardt prøvede ekteparet forsøker så godt de kan å støtte hverandre.

Samtidig bestemmer politiet seg for å be om tips fra publikum. Flere interessante meldinger tikker inn, og det er spesielt dem som knytter seg til ungdomsgjengen i Asker politiet fester lit til. Dette er særlig vanskelig for Catos sønn, Gard, som står midt mellom vennegjengen på den ene siden og faren sin på den andre.

Om serien:
Kriminaletterforsker Cato Isaksen får en vanskelig sak i fanget når en ung jente, Therese Geber, fra Asker blir funnet drept. Therese bodde i en diger boligblokk sammen med tvillingsøsteren Tanja og venninnen Ida.

Jentene er uvitende om at noen iakttar dem til alle døgnets tider, filmer dem med videokamera, ringer dem anonymt og vet hvor de er til enhver tid. Hva er det med denne mannen, og hvorfor er han så besatt av de tre venninnene?

Unni Lindells kriminalromaner om drapsetterforsker Cato Isaksen har blitt til seks timer tv-drama som sendes i høst på NRK1. De tre første episodene var basert på boken "Slangebæreren", mens de tre siste er basert på "Drømmefangeren". Isaksen spilles av Reidar Sørensen.

Regissør Trygve Allister Diesen har jobbet lenge i det norske tv-miljøet. Han har blant annet regissert "Mørkets øy", Tyven, tyven", en rekke episoder av "Hotel Cæsar" på TV 2 og "Skolen" på NRK.

Norsk drama (2005)
Produsert av: Nordisk Film AS
Regi: Trygve Allister Diesen
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit Adelaide Andreassen (Bente Isaksen), Jannike Kruse (Randi Johansen), Kyrre Sydness (Roger Høibakk), Trond Brænne (Asle Tengs), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust), Sondre K. Larsen (Preben Ulrichsen), Emilie Jarto (Tanja Geber), Ida T. Valvik (Ida Henriksen), Henrik Kielland (Gard Isaksen)

Andre medvirkende: Gjertrud Jynge (Ellen Grue), Tiril Pharo (Sigrid Velde), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Ågot Sendstad (Berit Geber), Svein Roger Karlsen (Rolf Geber), Øystein Røger (Sven Wangberg).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,