Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. januar 2012 kl 20.15 Redd menig Osen

Are blir en mektig mann


Menig Osen er 40 år, pasifist og utrent. Dessuten har han store problemer med autoriteter. Men hva skjer når Osen selv får makt og skal kommandere andre soldater?

I denne episoden er han på Norges nyeste militærleir, Hærens befalskole på Rena. Han leder en tropp i en simulert gisselsituasjon og får styre en krigsvogn. Are møter også en veteran fra Afghanistan og får kjeft fordi han går med hendene i lomma.

Om serien
Are Sende Osen hadde suksess med NRK-programmet «På tro og Are» hvor ateisten besøkte familier fra ymse religioner. Nå vil Osen finne ut hva som får unge menn og kvinner til å risikere liv og lemmer for konge og fedreland med underholdningsserien «Redd menig Osen».

Are liker ikke friluftsliv og har problemer med autoriteter. Hvordan skal det gå i militæret? Vil han takle de fysiske utfordringene? Vil en gammel militærnekter klare å adlyde ordre?

For å finne ut mer om militæret legger han ut på en reise inn i Sjøforsvaret, Hæren og Luftforsvaret. Forsvarets oppgave overfor soldatene er å gi dem et innblikk i hvordan systemet virker - Ares oppgave er å finne meningen med det militære systemet. Med humor og spørsmål skrider han til oppgaven og kommer ut av serien 6 episoder seinere.

NRK Produksjon 2011
Underholdningsprogram i 6 deler
Produsert av Eiliv Flakne, NRK Trøndelag.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900