Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. januar 2006 kl 20.20 Tore på sporet

Vil møte pappa

Tore Strømøy og Elin Anita Petersen er på jakt etter Elin Anitas israelske pappa (Foto: NRK)
Tore Strømøy og Elin Anita Petersen er på jakt etter Elin Anitas israelske pappa (Foto: NRK)
I kveld reiser Tore Strømøy på tur med Elin Anita – på sporet av hennes far som ikke vet at hun eksisterer. Vi møter også Peter på jakt etter sin familie i Tyskland og får et gjensyn med Mari-Ann og hennes familie i Tanzania.

Peter Graasvoll (54) fra Rauland ble født i Tyskland i 1952, men ble sendt til Norge som såkalt "fetebarn" i 1958. I 1964 kom han tilbake til Norge igjen og ble tilslutt adoptert av et norsk ektepar. Siden den gang har Peter ikke hatt noe kontakt med familien sin i Tyskland. En i hans norske familie har fortalte en gang Peter at han kan ha et søsken i Tyskland. Og selv om Peter ikke husker mye fra sin barndom, er han veldig nysgjerrig på å få vite om han har familie i fødelandet. I kveld tar Tore Strømøy saken.

Vi får et gjensyn med Mari-Ann Pedersen fra Kristiansand som for fem år siden dro til Tanzania for å finne sin lillesøster Inger Margrete. Mari-Anns pappa skulle i 1993 gifte seg med en afrikansk kvinne, men døde like før bryllupet. Før han døde fikk han datteren Inger Margrete. I 2001 dro Mari-Ann og Tore til Tanzania for å for å møte halvsøsteren hennes, og for å besøke farens grav . Etter besøket i Afrika døde også Inger Margretes mamma, og Mari-Ann og familien begynte en hard kamp for å få lov til å ta hånd om søsteren. I kveld får du vite hva som har skjedd siden den gang.

Til slutt skal vi følge Elin Anita Mosbakk fra Trondheim i hennes intense og langvarige jakt på sin biologiske far. I 1969 møtte Elin Anitas mamma en israeler i Trondheim og ble gravid. Kort tid etter forsvant israeleren fra byen, før han visste at babyen var på vei. Hele livet har Elin Anitas største ønske vært å finne og å få møte sin far. Hvor i verden befinner han seg og hva vil han si om han får vite om henne? Elin Anita har selv forsøkt å spore opp faren sin uten hell. Så bestemte hun seg for å skrive et brev til Tore på sporet-redaksjonen.

Om serien
Tore på sporet er blitt en institusjon på linje med Frelsesarmeen og Røde Kors når det gjelder etterlysningstjeneste. Programmet feirer i år 10-årsjubileum, og siden starten har programleder Tore Strømøy reist verden rundt mange ganger sammen med mennesker som har et sterkt ønske og behov for å finne tilbake til sine røtter og finne igjen forsvunne familiemedlemmer.

Tusenvis av nordmenn har kontaktet redaksjonen for å få hjelp. Hver eneste dag i 10 år har redaksjonen mottatt brev, e-post og telefoner fra seere som trenger hjelp til å spore opp slekt og venner. Dette har resultert i ti, nye programmer, hvor du får være med på nye sterke og gripende møter mellom mennesker som endelig får på plass viktige brikker i livet sitt.

I tillegg til de nye, spennende sakene, får vi også et gjensyn med mennesker som har vært med i de tidligere programmene. Da får du vite hvordan det egentlig gikk, etter at Tore brakte dem sammen på tv.

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK program riks (2006)
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder: Karen Bit Vejle, tlf. 73 88 17 37/907 722 81
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
LENKER
  • Les mer: