Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. februar 1999 kl 20.35 I Hummels vold

I Hummels vold (ttv)

NRK1 fredag 12. februar kl 20.35
I Hummels vold (5:9)

Allsidige Minken Fosheim
Hilde Hummelvoll er kommet halvveis i programserien sin, og i kveld er det den allsidige skuespilleren Minken Fosheim som får søkelyset på seg.
Morsomme Minken, barnas Minken, teater-Minken og Mozart-Minken. Kjært barn har mange navn, så også Minken Fosheim.
De siste årene har Minken Fosheim drevet sitt eget barneteater, spilt inn barneplater og skrevet barnebøker. Platen \"Eventyret om Mozart\", som hun ga ut i 1995, ble den første i en serie på hittil fire plater om klassiske komponister. Etter Mozart fulgte Beethoven, Grieg og Tsjaikovskij. Hun har også gitt ut bøker med samme titler. Og klassisk musikk servert på en slik måte har falt i smak hos de yngste - platene og bøkene selger godt.
Minken Fosheim er også aktuell som Karls søster i TV2-komiserien \"Karl & Co\".

Fjernsynsteatret
Minken Fosheim hadde sin debut i Fjernsynsteatret på NRK i 1979 som fru Ulfsen i \"Agnete\". Hun gjorde en rekke roller for Fjernsynsteatret på 80-tallet. Hun spilte Hilde i \"Fruen fra havet\", Estelle i \"Toreadorvalsen\", Gina Flink i \"Den som henger i en tråd\", Hilde Wangel i \"Byggmester Solness\", tittelrollen i \"Alma\" og Fredrikke Kruse i \"Fortuna\", for å nevne noen roller.

Underholdning og barn
Minken Fosheim har også vært tilknyttet Underholdningsavdelingen i NRK i en årrekke og medvirket i \"Marve Fleksnes\", \"Enten ENTEN eller ELLER\", \"Kanal 1\", \"Kampen om kronen\", \"Mannen fra stumfilmene\", \"Helt Nils\", \"Helan & Helan,\" \"Egentlig i live\" og \"Egentlig\". Hun har dessuten vært å se i en rekke barne- og ungdomsprogrammer: \"Halvju\", \"God bok\", \"Portveien 2\", \"Hjemme hos meg - på loftet\", \"Viva Villaveien\", \"Sesam Stasjon\", \"Huset med det rare i\" og \"Midt i Smørøyet\". I 1988 var Minken programleder for TV- aksjonen.
Minken Fosheim er utdannet skuespiller ved Statens Teaterhøgskole 1974-78, er gift og har to barn.
NRK1 fredag kl 20.35

Bilde
Hilde Hummelvoll har all grunn til å smile fornøyd. Seerne setter pris på hennes \"I Hummels vold\". (Foto: Rune Lønn-Arnesen)

Egenprodusert underholdning
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Siss Kvamme