Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 25. mai 2005 kl 20.35 Lonely Planet: Havanna

Blant 2 millioner havannesere

I Havanna med Lonely Planet-reporteren Toby Amies. (Foto: Discovery Channel)
I Havanna med Lonely Planet-reporteren Toby Amies. (Foto: Discovery Channel)
Toby Amies har som filosofi at en by blir du kjent med gjennom menneskene som bor der. I kveld er det Havanna som står for tur.

Hovedstaden på Cuba er den største byen i Karibia. Toby får Flacco til å vise seg hvordan kubanerne tilber sine guder, og Flacco tar ham med på en afro-kubansk santeria-samling.

Senere får Toby lov å klatre opp på lekterne og oppleve et ekte havannesisk rodeo. Nært inn på Havannas innbyggere kommer man også på bybussen. En tur med en av de svære belte-bussene følger.

På "quinze"
Billedkunstneren og skulptøren Damian Aquiles tar Toby med hjem til familien, og vi får være med på en innvielsesfest for hans unge døtre, en såkalt "quinze".

Buena Vista Social Club låter litt for gammelt for dagens unge i Havanna. Hos hip hop-produsenten Pablo Herrera får Toby en innføring i hva det dreier seg om akkurat nå, nemlig latinske rytmer mikset med amerikansk hip hop.

I en bakgård driver rapperen Lester Martinez og varmer opp. Toby forstår at kubansk musikk først og fremst er full av sjel og rytme.

Også Cuba har sine såpeoperastjerner, og på kvelden går Toby ut med en av dem, den catwalk-elegante Yoandra Suarez.

Mer om serien
Lonely Planet har som motto å være den beste veiviseren til de beste byene. Svimlende Kuala Lumpur, utagerende natteliv i Sydney, afrodisisk vandring i Singapore, sensuell tango i Buenos Aires, snøstorm i New York City, santeria-ritualer i Havana, eksklusivt møte med Bollywoods for tiden største mannlige filmstjerne (Bombay) og de skjønne kunsters Paris. Alt dette og mye mer venter, i verdens metropoler, i Lonely Planet.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2003)
Originaltittel: Lonely Planet: Six Degrees: Havana
Produsert av: Discovery Channel
Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer