Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. mai 2007 kl 23.15 Lydverket: Lydverket - Paris Rock City

Paris danser igjen

Lydverket: Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Lydverket: Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Lydverket dedikerer hele sendingen denne gangen til artister i den franske hovedstaden og de nye musikktrendene som kommer derfra.

I noen år på 90-tallet ble verdens dansegulv fylt av bassganger fra Frankrike. Daft Punk og deres etterfølgere satte for alvor Paris på musikkartet, og hver eneste floorfiller hørtes ut til å være kjørt gjennom det typisk franske housefilteret. Til slutt ble det en forbannelse. Danseverdenen ble lei det franske soundet, satte sine trendy forstørrelsesglass på en annen by og menneskene i Paris begynte å bygge noe nytt. Nå brenner det imidlertid i Paris igjen.

Daft Punks manager Pedro Winter, alias Busy P, har med sitt plateselskap Ed Banger Records lagt grunnen for en ny bevegelse. Ung, neonfarget og fullstendig uredd for å mikse musikkstiler.

I denne spesialsendingen fra Paris har vi truffet artister som Justice, Uffie og Para One. De prøver alle å få omverdenen til å forstå at Paris ikke bare er motens og romantikkens hovedstad, men også musikkens. Men mest av alt vil de feste som om det ikke fantes noen morgendag.

Programleder er Mona B. Riise


Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900
info@nrk.no