Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. januar 2001 kl 20.00 Vår felles venn

Vår felles venn (t)

NRK1 mandag 22. januar kl 20.00
Vår felles venn (3:6)

Forsmådde friere

John Harmon er dypt forelsket i Bella og har erklært henne sin kjærlighet, men hun avviser frieriet hans. Hun kjenner ham bare som den pengelense sekretæren John Rokesmith, og vet ingenting om hans rette identitet.

At han er millionærarvingen John Harmon som hun skulle ha giftet seg med, har hun ingen anelse om. Hun tror som alle andre at John Harmon er død, og hun er ute etter et langt bedre parti enn John Rokesmith. Likevel føler hun seg motvillig tiltrukket av ham, og hun pines over å se hvordan den tidligere så godmodige herr Boffin behandler sin sekretær. Herr Boffin, som har overtatt Harmons formue etter hans \"død\", benytter enhver anledning til å ydmyke sin assistent.

Ekteparet Boffin er invadert av snyltere som er ute etter deres nyvunne formue. To av dem, Silas Vegg og Herr Venus, pønsker ut en utspekulert utpressingsplan.

Lizzie er sporløst forsvunnet etter Headstones klossete frieri. Hennes andre tilbeder, advokaten Eugene, er truet på livet av sin rival, og Lizzie ser ingen annen utvei enn å rømme fra dem begge. Eugene leter fortvilet etter henne uten resultat, og Headstone er fortsatt like besatt av lidenskap og sjalusi.

Om serien
BBCs serie etter Charles Dickens mektige klassiker \"Vår felles venn\" (Our Mutual Friend) er en overdådig, tidstro og samtidig moderne versjon av Dickens\' klassiker. Serien ble bejublet av de mest kresne kritikere etter premieren i hjemlandet i 1998. Det var alminnelig enighet om at dette var tidenes ypperste Dickens- filmatisering. Serien mottok fire BAFTA-priser, som er Englands høyeste utmerkelse for tv-produksjoner, blant annet for beste dramaserie.

\"Vår felles venn\" er en historie om lidenskap, pengegriskhet og forræderi, og var den siste romanen Charles Dickens fullførte før han døde i 1870. I likhet med hans andre bøker ble den opprinnelig publisert som en ukebladføljetong. Historien byr på et mektig portrett av viktoriatidens London, som var preget av store omveltninger og økende klassemotsetninger. Alle sider ved livet i 1800- tallets London er representert, fra de aller fattigstes kamp for tilværelsen i søppelhaugene ved Themsens bredd, til overklassens liv i umåtelig luksus.

Som alltid hos Dickens rommer persongalleriet en overflod av fascinerende skikkelser. Til sammen medvirker nærmere femti av Englands ypperste skuespillere i serien.

NRK1 mandag kl 20.00

Britisk dramaserie etter Charles Dickens roman
Originaltittel: Our Mutual Friend
Produksjon: BBC
Manus: Sandy Welch
Regi: Julian Farino
I rollene bl.a. Anna Friel, Keeley Hawes, Steven Mackintosh, Peter Vaughan, Pam Ferris, Paul McGann og David Morrissey
Lenker: http://www.bbc.co.uk/dickens/omf/ (om serien)
http://humwww.ucsc.edu/dickens/OMF/index.html (om romanen)
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Bella (Anna Friel) har avvist frieriet fra mannen hun kjenner som John Rokesmith. (Foto: John Roberts, BBC)