Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. november 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 23. november kl 20.05
Alternativ medisin (12:20)

Mer helse for hver krone

Det danske helsevesenet bruker hvert år milliarder av kroner på å bedre folks helse ved hjelp av dyre medisiner og kostbart utstyr. Men nå har mange leger verden over oppdaget at billige mineraler og aminosyrer kan være til like god hjelp ved mange sykdomstilstander.
Denne behandlingsformen kalles Ortomolokylær medisin. En av de fremste talsmennene for denne retningen i Danmark er spesiallege Claus Hancke. Han bruker blant annet magnesium til å behandle mennesker med for høyt blodtrykk.
Med Rolfingssystemet kan kroppen formes slik at den kommer i perfekt balanse. Dårlig holdning, spenninger og smerter fjernes ved massasje og øvelser. Og når kroppen er i balanse, forsvinner også ofte de psykiske blokkeringene som forårsaker problemene.

Stump røyken med akupunktur
De tre travle, storrøykende menn fra tv-bransjen som vi ble kjent med for tre uker siden, strever fortsatt med å stumpe røyken. De har valgt en noe utradisjonell måte å bli kvitt røykesuget på. Storrøykerne har nemlig alliert seg med en akupunktør. Vi følger deres kvaler videre i kveldens program.

Råd for giktsmerter
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for giktsmerter.
I programmet møter vi også den amerikanske forfatteren Shakti Gawain. Hun eier et helsesenter på Hawaii og har utgitt en rekke bøker om personlig utvikling. Shakti Gawain mener at sann rikdom ikke handler om penger og materielle goder, men om å få realisert våre innerste drømmer, og om å kunne glede oss over det livet vi allerede har.

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41