Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. juli 2000 kl 20.30 Walkabout: Skottland

Walkabout: Skottland (t)


NRK1 fredag 14. juli kl 20.30
Walkabout (4:10)

Kaffe, whisky og Jaguar

Det bærer av sted til Orknøyene i kveldens episode av \"Walkabout\". Der får Nils & Ronny kaffe før de inntar brenneriet som produserer whisky. Og etter intens prøvesmaking tester gutta Jaguaren de har kjøpt på Førdes regning.

Etter en dramatisk kjøretur for å rekke ferjen, tar Nils & Ronny seg til Orknøyene. Der yter de veihjelp til Kathleen som inviterer dem hjem på kaffe og serverer historien om øyfolket i nord.

Lystig forestilling
I Kirkwall inntar de brenneriet som produserer den ærverdige Highland Park Singlemalt Whisky og får grundig innføring i whiskyproduksjonens hemmeligheter. Det utvikler seg til en temmelig lystig forestilling når Nils slipper seg løs i fabrikklokalene og skaper både latter og fortvilelse blant de ansatte. Det hele topper seg i en omfattende prøvesmaking som både i form, innhold og mengde nok er temmelig unik i fjernynssammenheng.

Jaguarens toppfart
Tilbake på fastlandet tester Nils & Ronny Jaguarens toppfart langs den skotske østkysten før de når maleriske Syd-Skottland og inviteres på laksefiske hos Hertugen av Roxburgh i \"River Tweed\", en av verdens beste og dyreste lakseelver.

Videre går reisen til havnebyen Glasgow der guttene blir gjenstand for en opprivende menneskejakt. Dette fordi Nils gir lokalbefolkningen en temmelig direkte innføring i springskallens hemmeligheter.

Det hele ender med at Nils & Ronny får Skottlands befolkning til å synge, før Einar Førde entrer banen og gjør livet utrygt for guttene.

NRK1 fredag kl. 20.30
Tidligere sendt 30.4.99

Bilde
Nils & Ronny introduserer begrepet \"oppvisningsdrekking\" i Skottland. (NRK-foto: Ole Kaland).

Samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og Nils & Ronny
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Prosjektleder: Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56