Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. november 2013 kl 22.30 Brakkefolket

Et knøttlite hjem


I nesten ti år har det stått en stor brakkeby bortgjemt i et industriområde på Alnabru i Oslo. Her bor det over 200 arbeidsinnvandrere i små konteinerhybler på under 15 kvadratmeter.

Alle som har bodd her, har flyttet til Norge for å oppfylle drømmene sine. Flesteparten er polske menn. Hvordan er det å bo på denne måten midt i Oslo og langt vekk fra familiene? Hater mennene brakkebyen, eller blir den etter hvert et hjem? Oslo kommune har lenge villet at brakkene skal bort, og i desember 2013 vil brakkebyen bli fjernet.

Et dokumentarteam fra NRK følger noen av de polske arbeidsinnvandrerne i det siste året i brakkebyen, og skildrer både hverdagslivet i Norge og deres jakt på en lykkelig fremtid for familiene i Polen.

Første episode
Vi blir blant annet kjent med småbarnsfaren Lukasz. Han er snekker og dras mellom forpliktelsene hjemme og festlivet til brødrene på Brakkene. Lukasz feirer bursdagen sin med en ekte brakkefest.

Et ungt kjærestepar, Magda og Marcin, ønsker seg bort fra "den bråkete" brakkebyen, men de sliter med å finne en leilighet.

Egenproduksjon i tre deler
Prosjektleder: Anne Ardem
Kontaktadresse for presse e>1 tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 2304 7000