Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. mars 2006 kl 22.05 City of Men

Oppvekst i Rios slum

Laranjinha (Darlan Cunha) og Acerola (Douglas Silva) vokser opp i Rio de Janeiros beryktede slum. (Foto: 02 Filmes)
Laranjinha (Darlan Cunha) og Acerola (Douglas Silva) vokser opp i Rio de Janeiros beryktede slum. (Foto: 02 Filmes)
Produsentene bak suksessfilmen "City of God" står bak denne serien, som har vakt begeistring i Brasil. I sentrum står Rio de Janeiros beryktede favela og to 13 år gamle gutter som vokser opp i det livsfarlige slumområdet. Blant problemene de to må hanskes med, er evig pengemangel og lokale narkolangere. Og det er i tillegg til alt annet som hører med når man er tenåring…

Skuespillerne i hovedrollene, Darlan Cunha som Laranjinha og Douglas Silva som Acerola, spilte begge i filmen "City of God". Douglas Silva hadde rollen som "Knerten", den psykopatiske barnemorderen som vokser opp til å bli gangsterlederen "Småen".

De to guttene har også spilt hovedrollene i den prisbelønte kortfilmen "Golden Gate", som heter "Palace II" på portugisisk.

Fra skoletur til narkokrig
I første episode fører en skole-ekskursjon til problemer for Laranjinha og Acerola. De skal lære om den portugisiske kongefamiliens flukt til Brasil, og kongens sønn, keiser Pedro. Klassen planlegger en tur til keiserens sommerhus, der de blant annet kan se keiserens krone. Men først må de gjennom en muntlig prøve og skaffe penger til turen.

Penger vokser ikke på trær for de to guttene. I jakten på penger roter de seg bort i narkohandelen, og dagen før avreise blir det enda verre: En annen narkotikaliga vil gå til krig for å ta over doptrafikken i nærmiljøet.

Brasiliansk dramaserie i fjorten deler (2003)
Produsent: 02 Filmes
Originaltittel: Cidade dos Homens
Episodetittel: The Emperor’s Crown/A coroa do Imperador
Regi denne episode: Cesar Charlone
Med: Darlan Cunha (Laranjinha), Douglas Silva (Acerola) m.fl
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252