Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. mai 2003 kl 23.20 Advokatene

Tøff dag på advokat-kontoret

Mannskapet i
Mannskapet i "Advokatene" får trøbbel med flere av sine gamle klienter. (Foto: 20th Century Fox)
En klient av Bobby, Francis Lupino, avslører seg som barne-kidnapper. Det uvanlige skjer at Lupino blir arrestert inne på kontoret til Bobby i Boston. Det er statsadvokaten og hans menn som anholder kidnapperen, før Bobby har fått snakket ut med ham.

Ikke lenge etter melder bank-investoren Scott Wallace seg på advokatkontoret. Bank-investor Wallace er mannen som ble frikjent for konedrap, etter en dramatisk gjenopptagelsessak. Nå har Wallace fått sparken fra jobben pga. av den dårlige reklamen rettssaken har gitt meglerfirmaet han jobber i.

Ingen flere kjæremål
Så ringer William Hinks, en overintelligent klient som nylig er frikjent for seriemord, og som nå hevder han vil ha saken gjenopptatt. Lindsay minner ham om at det ikke lenger er noen sak å gjenoppta, ettersom han ble frikjent. Når hun oppdager at Hinks står utenfor kontordøren hennes og snakker i en mobiltelefon, setter hun i et skrik.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" sendes ut over våren (serie 5), som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57