Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. januar 2004 kl 21.00 Niern: Det største er kjærligheten

Drama fra 1800-tallet

Madame La er en lojal, sterk kvinne som følger sin soldatmann til et øde fransk territorium utenfor kysten av Newfoundland. Deres verden blir snudd opp-ned en kveld når to fulle sjømenn dreper en lokal borger.

Madame La (Juliette Binoche) lever lykkelig på øya Saint-Pierre med sin kjærlige, men eksentriske ektemann (Daniel Auteuil). Han blir bare kalt "Kapteinen" av sine overordnede.

Etter mordet på borgeren blir den ene sjømannen Neel (Emir Kusturica) dømt til døden, mens den andre dør i en ulykke før han når fengselet.

Mens øya venter på giljotinen (eller "enka") fra den franske regjeringen, gjør Madame La sitt beste for å overbevise øyboerne om at Neel egentlig er et godt menneske, som ikke fortjener en slik brutal skjebne.

Prisbelønte regissører
"La Veuve de Saint-Pierre" ("Det største er kjærligheten") er den andre filmen skuespilleren Daniel Auteuil har laget i samarbeid med regissøren Patrice Leconte. Deres første film, "La Fille Sur le Pont", resulterte i en pris for beste skuespiller i Frankrike, tilsvarende Oscar i USA. "La Veuve de Saint-Pierre" er vist på filmfestivalene i Cannes og Toronto i 2000.

Fransk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "La Veuve de Saint-Pierre"
Regi: Patrice Leconte
I rollene: Juliette Binoche, Daniel Auteuil, Emir Kusturica, Michel Duchaussoy, Reynald Bouchard, Christian Charmetant
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83