Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. februar 2006 kl 21.30 Sejer: Djevelen holder lyset

Ny sak for Sejer

Jacob Skarre (Christian Skolmen) og Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) får en ny sak å løse. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Jacob Skarre (Christian Skolmen) og Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) får en ny sak å løse. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I tre episoder skal forfatter Karin Fossums ganske ordinære persongalleri nok en gang gi oss frysninger nedover ryggen.

Politiførstebetjent Konrad Sejer og partneren Jacob Skarre står overfor en skytetragedie i en ungdomsgjeng i "Djevelen holder lyset". Men som i de fleste historier fra Karin Fossums penn, er drapet på ungjenta kun toppen av isberget. Under lurer det mørke drifter og dype hemmeligheter hos tilsynelatende helt ordinære mennesker.

Eva Isaksen har også denne gang hatt regien på serien og manus er skrevet av Åse Vikene.

Historien
Robert er oppetter ørene forelsket i Anita, og hun gjengjelder følelsene hans. Han er stille og tilbaketrukket, mens hun er pen, utadvendt og populær.

En kveld er hybelverten til Robert borte, så Robert benytter anledningen til å ha en skikkelig fest. Hit kommer det også to ubudne gjester, kompisene Zipp og Andreas. Zipp får det for seg at han skal prøve å sjekke opp Anita og dette får Robert til å se rødt. Han griper et gevær, sikter på Zipp, men det er Anita han treffer. Andreas og Zipp får panikk og stikker av.

En av de mest sentrale personene etter hvert er Irma Funder. Hun er 60 år, stygg, uelsket og ensom. Irma lever sitt stille regelmessige liv uten å plage noen, helt til den dagen hennes skjøre fasade splintres av de vakre ungguttene Andreas og Zipp. Når hun ikke har sine maniske vaner å klynge seg til lenger, rakner alt.

Sejer og Skarre står nok en gang overfor store utfordringer der spørsmålene er mange og svarene få.

Om Sejer
I løpet av januar, februar og mars følger vi førstebetjent Sejer gjennom de fire seriene NRK Drama har produsert etter Karin Fossums bøker.

Den nyeste av seriene, "Svarte sekunder", ble vist i januar, mens det ble gjensyn med den første serien, "Se deg ikke tilbake" like etter.

I kveld starter gjensynet med "Djevelen holder lyset", den andre serien, mens "Elskede Poona" avslutter vårt møte med Sejer i denne omgang.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Sejer – Djevelen holder lyset
Manus: Åse Vikene, basert på en bok av Karin Fossum.
Regi: Eva Isaksen
Prosjektleder: Grete Rypdal, tlf: 23 04 53 59
I noen av rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Jorunn Kjellsby, Marika Lagerkrantz, Hans Olav Brenner, Lasse Valdal, Espen Sandvik, Linn Skåber.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364