Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. juni 2009 kl 19.30 Lollipop

Lollipop er tilbake!

I sommer er det 20 år siden NRKs suksesserie Lollipop gikk på luften for første gang. Nå er Rune Larsen klar med musikalske tilbakeblikk og sukkersøte minner. (Foto: Thomas Hellum, NRK)
I sommer er det 20 år siden NRKs suksesserie Lollipop gikk på luften for første gang. Nå er Rune Larsen klar med musikalske tilbakeblikk og sukkersøte minner. (Foto: Thomas Hellum, NRK)
I år er det 20 år siden Rune Larsen og Tor Endresen sang " O lolli lolli lolli lollipop" for første gang på norske TV-skjermer. Fem fredager fremover skal "unge Endresen" og makker Rune Larsen igjen iføre seg de mest fargerike jakker og ta oss med tilbake til tiden da Einar Gerhardsen var statsminister og Elvis var konge.

I sommer er det 20 år siden NRKs suksesserie Lollipop gikk på luften for første gang. Nå er Rune Larsen og Tor Endresen klar med musikalske tilbakeblikk og sukkersøte minner.

Uventet suksess
Lollipop skulle i utgangspunktet bare være et kortsiktig prosjekt på fire program, men det ble fort klart at sangene fra 50 og 60-tallet hadde et større nedslagsfelt enn noen hadde drømt om. Det skulle gå hele 30 programmer på luften før Lollipop-gjengen pakket sammen instrumentene sine for siste gang.

"Lollipop er tidenes mest populære popprogram fra NRK", skrev VGs Børre Haugstad i juni 1989 etter at Rune Larsen og co hadde toppet avisens egen ratingliste. "I sine stuer sitter seere i alle aldre og nynner på de gamle slagerne…" og nå skal en ny generasjon få den samme muligheten.

Etter at serien ble avsluttet i 1995 levde musikken videre i andre fora. Tor Endresen, Rune Larsen og resten av Lollipop-gjengen solgte hele 300 000 plater og opplevde den reneste signingsturen da "Lollipop Live" dro på turnè med sceneversjonen av det samme programmet.

Mimring om mimringen
Lollipop er det største som har skjedd meg på det kunstneriske plan, sier Rune Larsen. - Nettopp derfor er det hyggelig at NRK vil markere seriens 20 års jubileum. Vi tror denne musikken er mer slitesterk enn andre tiders popmusikk fordi den var så nyskapende da den kom. Men det som er morsomt nå er at det blir mimring om mimringen. De som var 10 år i 1989 er 30 i dag, og det er ikke uvanlig at representanter for denne generasjonen synger Lollipop-sangen for meg når jeg møter dem på byen en lørdagskveld. Det ser jeg på som en stor ære, sier Lollipop-generalen.

Egenproduksjon NRK (2009)
Programleder: Rune Larsen, 922 21 555
Prosjektleder NRK: Gunn Aasen, 990 34 530
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900