Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. mai 1999 kl 00.15 Nattkino: Billy's Holiday

Nattkino: Billy\'s Holiday (t)


NRK1 lørdag 29. mai kl 00.15
Nattkino: Billy\'s Holiday

Australsk jazz- og romantikk

Max Cullen er en av Australias store film- og tv-stjerner for tiden. I kveld får vi se ham i rollen som enslig jazzelskende far, som plutselig oppdager at hans stemme er blitt helt lik den meget spesielle stemmen til legendariske Billie Holiday.
I rollen som Billy Apples prøver han å få skikk på livet sitt som butikkeier og far til 16-årige Casey. For seks år siden dro kona sin vei og etterlot Billy i nokså forvirret og frustrert tilstand. Som så mange i tilsvarende situasjon føler han etter hvert at det store livseventyret går ham hus forbi.
Han har imidlertid et nytt forhold på gang med Kate. Hun driver en frisørsalong ved siden av butikken hans. Billy har også en kjærlighet til jazz og henger med i et band sammen med gode venner. Likevel synes livet litt på skjeve for den fremdeles relativt unge mannen.
Men så skjer altså det pussige under at han en morgen oppdager at sangstemmen er blitt forbløffende lik Billie Holidays, en særegen sangstemme som har fascinert en hel verden.
Ryktet om dette merkelige talentet blir kjent over hele Australia, og den lykkelige Billy får full uttelling for de fleste av sine eventyrlige ambisjoner.
Kveldens film er en hyldest til livet og til jazzmusikken. En rekke av Billie Holidays klassikere blir fremført med stor respekt. Dessuten er det en rekke australske komposisjoner som vil glede enhver jazzentusiast.
Regien er ved Richard Wherret. På rollelisten ellers: Kris McQuade, Drew Forsyth og Genevieve Lemon.

NRK1 lørdag kl 00.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Mye god jazz i kveldens australske spillefilm.

2. Max Cullen i rollen som den særbegavede Billy.

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, tlf. 23 04 89 56