Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 22. oktober 2003 kl 20.35 Presidenten

Kampanjetrøbbel for presidenten

Martin Sheen som president Josiah
Martin Sheen som president Josiah "Jed" Bartlet. (Foto: Warner Bros)
En rekke ubehagelige ting dukker opp tidlig under president Jed Bartlets kampanje for å bli gjenvalgt.

Jed ble nylig avslørt for indirekte medvirkning i drapet på en embetsmann fra staten Qumar. Nå forårsaker også et dalende aksjemarked uro i rekkene rundt presidenten.

Til dette kommer en tilfeldig bemerkning fra presidentfruen Abby i et kvinnesakspørsmål, noe som i sin tur skaper problemer for presidenten.

PR-sjef på by’n
I stabssjefens fravær er det PR-sjef Sam Seaborn som arbeider nærmest opp til presidenten. Så, under det viktige avsparket for valgkampanjen, kommer Sams gamlekjæreste Mallory på overraskende besøk og inviterer ham med seg ut.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer