Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 17. juli 2008 kl 19.25 Hvilket liv!

Mye kaos, lite kos

Zoë Wanamaker og Robert Lindsay som herr og fru Harper. (Foto: DLT Entertainment)
Zoë Wanamaker og Robert Lindsay som herr og fru Harper. (Foto: DLT Entertainment)
Hvis du føler at livet på hjemmebane til tider tipper over i det komplette kaos, kan du finne trøst i den britiske familiekomedien "Hvilket liv!". Dette er første episode av sjuende sesong av serien som har vært en kanonsuksess på BBC i over sju år.

Komiserien om den dysfunksjonelle familien Harper har vært et fenomen i Storbritannia siden den første sesongen ble sendt i 2000. På det meste har over ni millioner britiske seere fulgt "Hvilket liv", som også har vunnet en rekke priser.

Blant annet ble den kåret til beste komiserie av britiske tv-seere i fjor, og i 2005 ble Zoë Wanamaker tildelt den gjeve, internasjonale Gullrosen som beste kvinnelige skuespiller i en situasjonskomedie.

Serien er resultat av et britisk-amerikansk samarbeid. Blant annet har teamet bak "Seinfeld" og "Cheers" vært tungt inne både på utviklings- og manussiden.

Sesong 7
Den kyniske og plagede tannlegen Ben (Robert Lindsay) synes fortsatt at det å være far er omtrent like artig som å trekke tenner. Han opplever barna som en fremmed og nifs art, og venter utålmodig på at de skal flytte hjemmefra. Hans kone Susan (Zoë Wanamaker) er intelligent, spydig og litt av en kontrollfrik. Hun arbeider som guide i London og er høyst sannsynlig verdens verste kokk.

Av de tre barna har den eldste, døgenikten Nick, omsider forlatt redet. Janey (Daniela Denby-Ashe) er blitt enslig mor i en alder av 19 år, men er like kravstor og lunefull som før. Yngstemann, Michael (Gabriel Thomson), har blitt en fullkommen nerd. Han er uten tvil familiens glupeste og også mest normale, men blir likevel, eller kanskje nettopp derfor, konstant hånet av faren sin.

Nesten som familiemedlem å regne er også Abi (Siobhan Hayes), datter av Bens søskenbarn. Hun er ubehjelpelig og særs lite oppvakt, men får snart Bens godmodige kollega Roger (Keiron Self) på kroken.

Smigrende tilbud
I denne første episoden av ni, har Susan og Ben invitert et par de ble kjent med i ferien til middag. Etter en lang og dørgende kjedelig kveld, tar samtalen en uventet vending. Paret avslører at de sliter med å få barn, og spør om Ben kan avstå noen spermier til kunstig inseminasjon.

Ben blir begeistret og smigret, mens Susan blir ille berørt – særlig når Ben begynner å legge ut om sine reproduktive evner. Vil han være i stand til å levere varene når det kommer til stykket?

Faren til Janeys lille gutt kommer omsider på banen i denne episoden. Janey går motstrebende med på å la ham treffe Kenzo, men det skal hun snart angre på…

Serien er sendt tidligere.

Britisk komiserie (2007)
Originaltittel: My Family, series 7
Produksjon: DLT Entertainment UK Ltd/Rude Boy Production for BBC
I rollene; Zoë Wanamaker, Robert Lindsay, Siobhan Hayes, Keiron Self, Gabriel Thomson og Daniela Denby-Ashe
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer på BBC