Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. november 2002 kl 19.30 Ut i naturen: Ikke mer rør!

Til kamp for Oslos elver

Skolebarn får biologiundervisning i Hoffselva (Foto: Lise Foss)
Skolebarn får biologiundervisning i Hoffselva (Foto: Lise Foss)
I ”Ut i naturen” i kveld får vi møte noen av Oslo-naturens forkjempere. Fire medlemmer av Oslo Elveforum tar oss med på oppdagelsesferd til et utvalg av byens ni elver og bekker, og forteller om arbeidet med å bevare storbyens grønne årer for etterslekten.

De godt voksne herrene i Oslo Elveforum har store planer om å bringe Oslos elver fram til overflaten igjen. Entusiasmen og fantasien er stor der de guider seerne gjennom en sommerlig, solfylt hovedstad. To tredeler av Oslos 300 kilometer elver og bekker ligger nå i rør under industri, gater og boliger. Kun én av de ni elvene renner fritt ut i fjorden. Dette ønsker Oslo Elveforum å gjøre noe med.

Elvene er blant de viktigste leveområdene for dyr, fugler og insekter. Oslo ligger på norgestoppen når det gjelder biologisk mangfold. Innenfor Oslo kommune er det registrert 40 landpattedyr, 250 fuglearter, fire krypdyr- og fem amfibiearter. Leter en godt, kan en finne 370 plantearter og 400 sopparter i Alna – en av de vakreste blant Oslos elver.

Egenprodusert naturprogram fra Faktaavdelingen
Regi Lise Foss
Prosjektleder Naturredaksjonen Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83