Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. mars 2002 kl 18.30 Yggdrasil

Påskekrim for hele familien

Magnus er den av ungdommene som først blir innblandet i et uhyggelig mysterium. Han blir også på en dramatisk måte nøkkelen til løsning av mysteriet. Magnus spilles av 15 år gamle Martin Lervik Grøttland. (Foto: De Gode Hjelperne AS)
Magnus er den av ungdommene som først blir innblandet i et uhyggelig mysterium. Han blir også på en dramatisk måte nøkkelen til løsning av mysteriet. Magnus spilles av 15 år gamle Martin Lervik Grøttland. (Foto: De Gode Hjelperne AS)
I kveld er det premiere på ”Yggdrasil”, en kriminalserie som skal gå gjennom påsken etter barne-TV, i til sammen sju deler. Temaet har elementer fra norrøn mytologi, som tittelen forteller. Yggdrasil er nemlig verdenstreet i norrøn mytologi.

”Yggrdrasil” handler om de seks vennene Inga (Cecilie Aanstad Hem), Tora (Kristina Kleppan Jonstang), Pelle (Kristoffer Hansen), Bjøro (Hermann Kjøl Kristensen), Magnus (Martin Lervik Grøttland) og Anja (Henriette Gleditsch). Etter ungdomsskolen har de begynt på forskjellige videregående skoler rundt om i landet, men de møtes i skoleferier, så også denne ferien.

Pizzarestauranten Napoli er stamstedet til ungdommene. Den drives av den livsglade, skravlete og eksentriske Astrid Farini (Brit Elisabeth Haagensli) og hennes mann.
Det skal vise seg at ungdommenes gjensynsmøte på Napoli får skjebnesvangre følger når de blir innblandet i et skummelt oppgjør mellom en forsker og en folkeminnegransker.

Problemer oppstår
Mens de koser seg i hverandres selskap, rømmer den livsfarlige fangen og forskeren Peter Humus (Nils Ole Oftebro) fra en fangetransport. Han får hjelp av sin allierte Kjartan Hanesen (Magne Eckoff). Peter Humus har en dom på livsvarig fengsel for å ha bedrevet grusom forskning på dyr og mennesker .

Den mystiske folkeminnegranskeren Rafael Kreps (Ståle Bjørnhaug) satte en stopper for Humus, godt hjulpet av sin assistent Morten Minde (Henrik Mestad). Naturlig nok er ikke Humus på god fot med Kreps og hans assistent, og med forskeren på frifot er det duket for nye problemer. Nå er både Kreps, hans assistent og de seks gode vennene i trøbbel.

De Gode Hjelperne
I tillegg til de seks ungdommene som har hovedrollene, og de profesjonelle skuespillerne har store deler av Sandefjords aktive teatermiljø vært involvert i ”Yggdrasil”. De Gode Hjelperne, som har produsert serien, har tilholdssted i Sandefjord. Selskapet har gjennom sine mange år som produksjonsselskap bygd en kultur rundt dramaproduksjon i byen. Dette har bidratt til en tilvekst av unge filmskuespillertalenter i byen.

Hjemmeside
På "Yggdrasil"s egen hjemmeside kan du være med i en konkurranse der premien er en tur til York i England. Siden er også en egen kunnskapsbase.

NRK Barn og Ungdom
Innkjøpt serie produsert av De Gode Hjelperne AS
I rollene: Kristina Kleppan Jonstang, Kristoffer Hansen, Hermann Kjøl Kristensen, Cecilie Aanstad Hem, Martin Lervik Grøttland, Henriette Gleditsch, Nils Ole Oftebro, Brit Elisabeth Haagensli, Ståle Bjørnhaug, Magne Eckhoff og Henrik Mestad.
Manus: Runar Risvik
Regi: Irén Lervik
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Magnus er den av ungdommene i ”Yggdrasil” som først blir innblandet i et uhyggelig mysterium. Han blir også på en dramatisk måte nøkkelen til løsning av mysteriet. Magnus spilles av 15 år gamle Martin Lervik Grøttland. (Foto: De Gode Hjelperne AS)
2. Fra en pause i innspillingen av ”Yggdrasil”. Fra venstre: Martin Lervik Grøttland (Magnus), Kristina Kleppan Jonstang (Tora), Kristoffer Hansen ( Pelle), Cecilie Aanstad Hem (Inga), Henrik Mestad (Morten Minde) Foran : Hermann Kjøl Kristensen (Bjøro). (Foto: De Gode Hjelperne AS)
3.Skuespiller i ”Yggdrasil”. Britt Elisabeth Haagensli. (Foto: De Gode Hjelperne AS)
4. Fra innspillingen Ungdommene: Kristina Kleppan Jonstang (Tora), Henriette Gleditsch (Anja), Cecilie Aanstad Hem (Inga), Kristoffer Hansen ( Pelle), Hermann Kjøl Kristensen (Bjøro), og bakerst Martin Lervik Grøttland (Magnus). Her er de sammen med Ole Kristian Lima og Brit Elisabeth Haagensli. (Foto: De Gode Hjelperne AS)
5.En bilulykke setter skurken Humus ut av spill. (Foto: De Gode Hjelperne AS)


LENKER
  • Yggdrasil