Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. juli 2004 kl 19.55 Palme ved reisens slutt

En vemodig roadmovie

Geir Schau, Rune Gokstad og Øystein Bache vil stede en Citroën CX 1986-modell til den siste hvile i Frankrike. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Geir Schau, Rune Gokstad og Øystein Bache vil stede en Citroën CX 1986-modell til den siste hvile i Frankrike. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Geir Schau og Rune Gokstad er barndomskamerater og deler blant annet en stor interesse for biler. Hva er da mer naturlig enn å kjøre en sliten franskmann hjem til middelhavskysten for å dø?

Franskmannen er heldigvis en bil, en Citroën CX fra 1986, og i baksetet fester Øystein Bache bilturen til film. På vei sørover blir det flere stopp underveis – både uforutsette og planlagte.

Testkjøring
Forberedelser er viktige, og Rune og Geir starter turen med å avlegge Citroën CX-klubben på Vormsund et besøk. Her gjennomgår bilen en siste inspeksjon, og de to reisekameratene får to viktige stikkord med seg på veien: "Kjøling og olje". Etter en testrunde i beste Autofil-stil på racerbanen på Rudskogen setter de kursen sørover mot Svinesund og Sverige.

Evert Taube
Tåken ligger tykk langs kysten, men Rune insisterer likevel på å avlegge visesangeren Evert Taubes barndomshjem et besøk. Langt ute i den svenske skjærgården på øya Vingan får de en rundtur i Taubes oppvekst, før kursen går videre mot Kielferga.

Serien har gått tidligere.

Egenprodusert fra NRK Underholdning
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252