Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. november 1999 kl 23.20 Nattkino: Ingen er fullkomen

Nattkino: Ingen er fullkomen (t)


NRK1 lørdag 13. november kl 23.20
Nattkino: Ingen er fullkomen

Paul Newman i glansrolle

I kveldens stjernespekkede spillefilm møter vi Paul Newman i rollen som Sully, en 60 år gammel fraskilt og arbeidsledig bygningsarbeider med dårlig kne. Alle ser på ham som en taper, men Sully møter verden med en kombinasjon av ukuelig optimisme og besk humor.
Sully leier et rom hos sin tidligere lærerinne og støttespiller Beryl (Jessica Tandy), men drømmer om den mye yngre og sexy kvinnen Toby (Melanie Griffith). Dessverre er Toby gift med den rike byggmesteren Carl (Bruce Willis), den eneste som i beste fall kan finne strøjobber til den aldrende håndverkeren.
Når sønnen går gjennom en midtlivskrise og får vansker med å holde sin egen familie sammen, ser Sully en sjanse til forsoning med sønnen og en mulighet til å gi sitt eget liv en ny start. Men ingen unntatt Beryl har noen tro på at han vil greie å gjennomføre sitt forsett.

Oscar-nominert
\"Ingen er fullkomen\", med originaltittelen
\"Nobody\'s Fool\", ble nominert til to Oscar-priser og ble tildelt den prestisjefylte Sølvbjørnen under filmfestivalen i Berlin. Dette er et karakterdrama og en uvanlig kjærlighetshistorie med lun humor, og som også avdekker spenninger i et lite lokalsamfunn. Regissøren, Robert Benton, er kjent for filmer som \"Kramer mot Kramer\" og \"En plass i hjertet\".
For Paul Newman ble filmen en stor personlig seier. 70 år gammel fikk han vist at han fortsatt fullt ut forsvarer sin stjernestatus som skuespiller.

NRK1 lørdag kl 23.20
Tidligere sendt 25.1.99

Bilder (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
1. Paul Newman som den arbeidsledige bygningsarbeideren Sully.

2. Sully (Paul Newman) svermer for Toby (Melanie Griffith), byggmesterens kone.

Amerikansk spillefilm fra 1994
Produksjonsland: USA (1994)
Originaltittel: Nobody\'s Fool
Regi: Robert Benton
I rollene: Paul Newman, Jessica Tandy, Melanie Griffith og Bruce Willis
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf 23 04 78 46