Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. april 2004 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Jegeren og krigsveteranen

Politikonstabel Mike ordner opp i en konflikt mellom en jeger og en gammel krigsveteran. (Foto: Yorkshire TV)
Politikonstabel Mike ordner opp i en konflikt mellom en jeger og en gammel krigsveteran. (Foto: Yorkshire TV)
Jegeren Oliver Langley, som leier hos lord Ashfordly, kommer til å skyte naboens hund. I kjølvannet av hunderapet opptrer han uhøvelig da han nesten kjører ned hundeeieren Saul Arkwright i full fart med sin Landrover. Arkwright får tatt bilnummeret og er ikke sen om å rapportere drapet til politikammeret der Mike får saken.

Saul Arkwright er krigsveteran og lever for seg selv i et lite hus i skogkanten ved lord Ashfordlys gods. Han er en fyr som en gang var kjent som en drukkenbolt. Så forlot kona ham, og nå er han ganske hjelpeløs og trenger tilsyn.

Til Mike forteller Langley at Arkwrights hund hadde menget seg med fasanene jaktlaget skjøt på, og at han ikke så at han skjøt den.

Gamle Arkwright tar det ille opp da han får beskjed om at hundedrapet ikke vil bli etterforsket, pga. bevisets stilling.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an, og har på det meste hatt drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11), "The Shoot"
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57