Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. august 2006 kl 00.10 Artistenes artist blant cowboy og indianer

Willie med venner

Legenden Willie Nelson hylles av kolleger og publikum. (Foto: Mark Seliger)
Legenden Willie Nelson hylles av kolleger og publikum. (Foto: Mark Seliger)
Willie Nelson er en av USAs mest respekterte artister. Hovedsakelig på grunn av sine musikalske meritter, men også fordi han gjennom en lang karriere har utvist stort sosialt engasjement. 5. mai i år ble det holdt en stor konsert til ære for Nelson der Bob Dylan, Jerry Lee Lewis og Al Green var blant superstjernene som deltok.

Wiltern Theatre i Los Angeles var stedet da en av amerikansk musikks "grand old men" ble hyllet av musikerkolleger og publikum. I løpet av forestillingen kom flere av USAs største artister på scenen.

Bob Dylan synger duett med Nelson på Hank Williams' "You Win Again", soulkongen Al Green tolker Nelsons sang "Funny How Time Slips Away", Carole King ble med hedersgjesten på "Will You Love Me Tomorrow" og Jerry Lee Lewis stjal en stor del av oppmerksomheten med flere tolkninger av Nelson-sanger. I tillegg blir det et eksklusivt sangnummer med Rolling Stones-gitarist Keith Richards.

Lang karriere
Texaneren Willie Nelson har utgitt mer enn 200 plater i løpet av en snart 50 år lang karriere. Hans musikkstil, som er en blanding av blues, rock og country, har fått benevnelsen "outlaw music".

Nelson har medvirket i et utall filmer, både som skuespiller og med filmmusikk. Nelson er dessuten kjent for å være initiativtager og en av de helt sentrale personene bak "Farm Aid", støttekonsertene til inntekt for amerikanske bønder.

NRK viser et redigert utdrag fra den over tre timer lange konserten.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt program fra Eagle Vision/Rock Entertainment
Originaltittel: Willie Nelson & Friends: Angels and Outlaws
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79