Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. desember 2004 kl 20.15 Josh for en stemme

Josh Groban i konsert

Josh Groban er en moden artist, til tross for at han bare er 23 år (Foto: Warner Music)
Josh Groban er en moden artist, til tross for at han bare er 23 år (Foto: Warner Music)
Publikum kunne oppleve det unge vokalfenomenet Josh Groban i Oslo Spektrum 13. desember og i Grieghallen i Bergen 16. desember i år. De som ikke fikk med seg disse konsertene, kan glede seg over programmet i kveld, som er et opptak basert på to utsolgte konserter i det berømte Greek Theatre i Los Angeles.

Josh Groban, som har norske aner fra Toten, har til nå solgt over ti millioner album. Musikalsk befinner den 23 år gamle mannen seg i grenselandet mellom pop og klassisk. Han har blant annet toppet Billboards singelliste i USA med sin tolkning av Rolf Løvlands "You Raise Me Up", som vi for øvrig også vil få høre i kveldens konsertopptak. Repertoaret inneholder ellers to av Grobans egne komposisjoner, "Per Te" og singelhiten "Remember When It Rained".

Andre høydepunkter er "Mi Mancherai", fremført sammen med den unge fiolinisten Lucia Micarelli, en solofremførelse av Paul Simons "America" med Josh Groban ved pianoet, samt en energisk solo debut med Groban bak trommene.

David Horn, som hadde regien på Josh Grobans konserter både i 2002 og 2004, sier følgende: "Nå som Josh Groban er blitt en førsteklasses plate- og konsertartist, kan vi følge sporene som forteller sin klare historie om hans kunstneriske utvikling. Konsertene viser oss i dag en moden artist – til tross for at han bare er 23 år".

Amerikansk konsertopptak (2004)
Originaltittel: "Josh Groban Live At The Greek"
Regi: David Horn
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78