Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. januar 2006 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

En ukjent banker på

Politiet i Aidensfield står sentralt i den engelske serien
Politiet i Aidensfield står sentralt i den engelske serien "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire TV)
Tilsølt av blod og med alle tegn til hukommelsestap melder en ukjent mann seg på legekontoret hos doktor Liz. Politiet i Aidensfield har en ny sak å løse.

Verken Liz eller politiet klarer å få ut av mannen noe fornuftig om hvem han er eller hvor han kommer fra. Og han har ingen papirer på seg som kan fortelle noe, bortsett fra en brukt bussbillett.

En nøkkelperson
Den videre etterforskningen viser at den ukjente på en eller annen måte har noe å gjøre med en av Liz’ pasienter, en viss herr Walker.

Før politiet oppnår kontakt, skjer det fatale at fru Walker prøver å ta livet av seg med ovnsgassen i boligen. Hun blir lagt inn på sykehuset i Aidensfield i sterkt redusert tilstand. Og herr Walker er ikke å finne noe sted.

Ukjent foto
Under ransaking av boligen dukker et foto av en ukjent mannsperson opp. Da er det man finner herr Walker død på heden utenfor Aidensfield. Fotoet av den ukjente viser seg å være mannen med hukommelsestap. Men politiet finner fortsatt ikke noe som kan fortelle hvem han er. Om ikke fru Walker?

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 13)
Kveldens episode: "Nowhere Man"
Produsert av: Yorkshire Television
Med: James Carlton, Aislin Carlton, Duncan Bell, Derek Fowlds, William Simons, Geoffrey Hughes, Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57