Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. januar 2011 kl 20.15 Det første steget

Klarer han det første steget?


Vi møter Tor som er blitt hardt skadet i en motorsykkelulykke, og som må trenes hvis han skal klare å ta sine første steg igjen. Vi følger også Nasreen Tufaii som ønsker å lære seg norsk for å kunne følge opp barnas skolegang.

Tor Guttormsen opplevde å være på feil sted til feil tid. Etter motorsykkelulykken levde han flere uker i uvisshet: Ville han bli helt lam, eller var det håp om å kunne gå igjen? Firebarnsfaren fra Våler i Solør følges gjennom hard opptrening på Sunnaas, og videre i neste episode får vi se hvordan det går med Tor.

Nasreen Tufaii har bakgrunn som jordmor i Pakistan, men det hjelper lite i Norge når man ikke mestrer språket. Nå vil hun lære seg norsk for å kunne ta sin plass i samfunnet, og for å følge opp barnas lekser. Og når mor er opptatt med sin egen læring, må far ta sin tørn hjemme.

Om serien
I denne dokumentarserien møter vi helt forskjellige mennesketyper som har ett felles mål: Å endelig gjøre noe de lenge har hatt lyst til, eller føler de burde ha gjort. Det dreier seg om både små og store ting, og uansett er det viktig for den det gjelder. De tar et steg i ny retning.

For noen er det livsnødvendig, for andre er det upraktisk å la være. For andre igjen er det rett og slett deilig å få det gjort.

"Et lite steg for menneskeheten, et stort skritt for meg" er stikkord for serien hvor målet er å få folk hjemme i sofaen til også å reflektere over livene sine - og ta fatt.


Egenprodusert dokumentarserie i fem deler
Pressekontakt: Karoline Berg, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: 815 65 900, info@nrk.no