Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. januar 2006 kl 21.30 Krøniken

Fornuft og følelser

Ida og Palle har alltid vært nært knyttet til hverandre. Nå sliter de med å forholde seg til nettopp det. (Foto: DR)
Ida og Palle har alltid vært nært knyttet til hverandre. Nå sliter de med å forholde seg til nettopp det. (Foto: DR)
Året er 1967, og det er sommerferie. Men selv om solen skinner på både Ida, Søs og Palle lurer det mørke skyer i horisonten.

Det er blitt sommer i Danmark, og Søs ferierer med døtrene og sine foreldre i sommerhuset i Tibirke. Palle er tilbake i byen der han fordyper seg i sitt arbeid med bankens saneringsplaner. Jobben skaper også en behagelig avstand til familien – og Ida, som stadig opptar tankene hans. Ida selv er splittet i sitt forhold til Palle og ønsker å legge nye planer for fremtiden.

Margrethe finner stadig ut interessante ting om sin mors fortid. Men selv om hun trives sammen med moren, savner hun faren sin, Palle, veldig. Begeistringen er derfor stor da hun Søs og Karin skal på revy i feriebyen. Det viser seg at Viggo Valentin spiller en fremtredende rolle, og nok en gang må Søs stå ansikt til ansikt med en fortid hun aller helst vil glemme.

På Bella er Idas yngste sønn Henrik i full sving med sin nye jobb og trives kjempegodt. Broren Bo, derimot, er stadig palget av tungsinn og vonde tanker.

Om Krøniken
I ukene fremover viser NRK1 de siste episodene av det danske slektsdramaet Krøniken.

Det er tidligere sendt 15 episoder av den populære serien, som i gjennomsnitt fenget 770 000 seere sist den ble vist på norsk tv.

Hele serien utspiller seg i løpet av 25 år, en tidsepoke hvor det danske samfunnet i stor grad forandrer seg. Velferds-Danmark skapes, og familiemønstrene endrer seg på en måte ingen hadde kunnet forestille seg. Danmark meldte seg ved seriens start i 1949 inn i NATO, og ved seriens slutt i 1972 inn i EU.

Serien dreier seg dermed ikke bare om hovedrolleinnehavernes liv og utvikling, men gir også et innblikk i Danmarks historie som har hatt stor betydning for hvordan landet er i dag.

Dansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Krøniken (sesong 3)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø, Stina Ekblad og Signe Skov.
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
http://


LENKER
  • Les mer: