Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. november 2006 kl 21.35 Ørnen

Theas tøffe jobb

Thea (Ghita Nørby) er tilbake i Danmark for å forberede tiltalen mot en bosnisk krigsforbryter. Foto: DR
Thea (Ghita Nørby) er tilbake i Danmark for å forberede tiltalen mot en bosnisk krigsforbryter. Foto: DR
Thea er på kort visitt i København for å forberede saken mot Bosco Markovich i Bosnia. Politisjef Markovich er blitt suspendert og tiltalt for korrupsjon, men en langt alvorligere anklage venter i Den internasjonale domstolen i Haag.

Markovich vil bli stilt for retten på grunn av en spesiell massakre som fant sted under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavia. Thea er fortsatt på spesialoppdrag på Balkan og jobber med Markovich-saken.

Alle som har tilknytning til massakren, har forsvunnet eller er blitt funnet døde. Alle bortsatt fra en: Nino Djapic, en tidligere soldat som nå bor i Danmark under beskyttelse av politiet.

På jakt etter Nino
Hallgrim går for å oppsøke Nino Djapic og fortelle at han bør vitne i rettssaken mot Markovich. Men Nino er forsvunnet til Berlin for å søke råd hos sin bestefar. Hallgrim sender Nazim og to tyske politimenn for å finne Nino. Men Bosco markovich er kommet dit først.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie. Dette har ført til stor interesse for serien internasjonalt, og DR samarbeider nå med et stort verdensomspennende distribusjonsselskap. Serien er allerede dubbet til tysk, og en fransk og spansk versjon er på trappene. Serien vises i Norge, Sverige og Island.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av "Ørnen".

Dansk krimodyssé, sesong 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus (Hallgrim Ørn Hallgrimsson), Ghita Nørby (Thea Nelleman), Marina Bouras (Marie Wied), Steen Stig Lommer (Villy Frandsen), Janus Bakrawi (Nazim Talawi), Susan A. Olsen (Ditte Hansen), David Owe (Michael Kristensen), Ines Prange (Estrid Eriksen), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no
LENKER
  • Les mer