Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 16. august 2001 kl 21.45 Det indre øyet

Den svaksynte politimannen

Politietterforskeren Ross Tanner (Clive Owen) oppdager at han er i ferd med å bli blind.
Politietterforskeren Ross Tanner (Clive Owen) oppdager at han er i ferd med å bli blind.
I fire torsdager skal vi følge politietterforskeren Ross Tanner i den spennende britiske kriminalserien ”Det indre øyet”. Han etterforsker det brutale drapet på en ung student da han oppdager at han er i ferd med å miste synet. Dermed må han lære seg å bruke andre sanser for å løse sakene han jobber med.

Ross Tanner (Clive Owen) er i slutten av trettiårene, han er tøff, ambisiøs og har et rykte som notorisk skjørtejeger. Hans mål i livet er å være bedre enn alle andre, og så langt har han lykkes. Med sin besluttsomhet og solide intuisjon har han løst et imponerende antall saker og er på rask vei oppover karrierestigen.

Men idet han arbeider med en oppsiktsvekkende drapssak, oppdager han at han er angrepet av et sjeldent virus som gradvis vil føre til at han blir blind.

Avsløres av kollegaen
Ross er imidlertid fast bestemt på å løse drapssaken, og setter alt inn på å holde sykdommen hemmelig for sine politikolleger, for ekskona og for sønnen som han forguder. Men den tiltrekkende og dyktige politikvinnen Catherine Tully (Claire Skinner), hans nye partner, oppdager sannheten.

Catherines karriereambisjoner er minst like sterke som Tanners. Likevel inngår hun avtale med ham om å bevare hemmeligheten. På helt spesielle betingelser vil hun holde munnen lukket og øynene åpne – for dem begge.

Den hemmelige pakten blir utgangspunktet for en helt spesiell allianse preget av gjensidig avhengighet og samarbeid, men også av rivalisering og uenighet.

Følger instinktene
Tanner kan ikke stole på det han ser, og han vet heller ikke om han kan stole på Catherine. Dermed blir han tvunget til i stadig større grad å følge sine instinkter og de ofte bisarre hallusinasjonene hans synstilstand medfører, og det gir resultater.

”Det indre øyet” er skrevet av den prisbelønte kriminalforfatteren Paula Milne. Det var skjebnen til hennes egen far som gav henne ideen til historien. Han ble skutt i øyet under den annen verdenskrig, og måtte starte helt forfra. Fra å være kommandosoldat og atlet, endte han opp som professor i filosofi.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Second Sight
Produksjon: Twenty Twenty Television for BBC
Av Paula Milne
Regi: Charles Beeson
I rollene: Clive Owen, Claire Skinner, Stuart Wilson og Phoebe Nicholls
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
1. og 2. Politietterforskeren Ross Tanner (Clive Owen) oppdager at han er i ferd med å bli blind.

3. Politikvinnen Catherine Tully (Claire Skinner) oppdager hemmeligheten til kollegaen Ross Tanner, men går med på å tie på spesielle betingelser.