Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. oktober 2013 kl 19.45 Ut i naturen: På nattravnjakt - magasin

Forhekset av nattravn


Hver sommer i 30 år har Johnny Steen og Bjørn Aksel Bjerke tilbrakt utallige netter i Trømborgfjella i Eidsberg på jakt etter nattravn.

Fuglen er beskrevet som verdens best kamuflerte fugl, og den er i tillegg kun aktiv etter at nattemørket har senket seg. Så da er det godt gjort at Johnny og Bjørn Aksel hvert år har sett den, og at de 14 av 30 somre til og med har funnet nattravnentusiastenes hellige gral, nemlig nattravnreir.

Dårlig rykte
Som de fleste nattaktive fugler, er også nattravnen forbundet med mye overtro og regler. Det er spesielt to regler man angivelig må følge. For det første må man ikke se på nattravnhannens hvite vingeflekker, da kan man bli enten blind eller gal. For det andre, så må man ikke herme etter nattravnsangen, da vil fuglen spre onde ånder over huset ditt. I kveldens sending bryter Ut i naturen begge reglene...

Baffin Babes på nye eventyr
De råtøffe jentene Baffin Babes har vi truffet i Ut i naturen tidligere da de på ski krysset Baffin Island nord i Canada. Nå er jentene ute på nye eventyr i Sør-Georgia. Håpet er å få møte selveste keiseren.

En jerv med sære matvaner
Jerven blir ofte beskyldt for å stå bak tap av både sau og reinsdyr, men i Ut i naturen skal vi få møte en som foretrekker nystekte vafler.

Programansvarlig: Hanne Aass, tlf 971 10 634
Produksjonsleder: Bjørg Langeland
Redaktør: Terje Dale
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900