Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 21. august 2005 kl 22.45 Politiagentene

Stones liv i en tynn tråd

Oscar Stone (Ian Stenlake, lengst bak) forskrekker resten av spanergruppen med sin uberegnelige oppførsel. (Foto: Beyond Distr.)
Oscar Stone (Ian Stenlake, lengst bak) forskrekker resten av spanergruppen med sin uberegnelige oppførsel. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Oscar Stone er i ubalanse etter å ha vært slått ut av en kreftsykdom. Han isolerer seg, leker med å ta sitt eget liv, men overlever. I tiden som følger, er han sterkt preget av denne hendelsen.

Stone er ved et vendepunkt, både som person og som agent ved politiet i Melbourne. Opplevelsen på hotellrommet viser seg å være et grensesprengende øyeblikk for ham. Fra å være selvmordskandidat forandrer han seg over natten, og står fram som den selvoppofrende politiagenten som er villig til å ofre livet for sine kolleger.

Sannhetens kjerne
På samme tid er politiagent Angie presset opp i et hjørne pga. sitt forhold til informanten Marty Engle. Han befinner seg i livsfare, forgiftet og forkommen på et sykehus der han er helt uten beskyttelse.

Men hvorfor kaster Stone seg inn i saken? Og hvorfor setter han seg selv i livsfare for å redde Engles liv?

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57