Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. mai 2005 kl 16.20 Imagine - John Lennon

Unike klipp fra John Lennons liv

Kveldens film følger legenden John Lennon fra fødsel til brå død. (Foto: Warner Bros.)
Kveldens film følger legenden John Lennon fra fødsel til brå død. (Foto: Warner Bros.)
Da John Lennon ble skutt 8. desember 1980 utenfor sitt hjem i New York, etterlot han over 200 timer film- og videoklipp som til da var ukjent for offentligheten.

I kveld følger vi den legendariske musikeren fra fødsel til død. Dokumentaren har hovedvekten på 1971, året da han skapte albumet "Imagine" i samarbeid med Yoko Ono.

Forvirret fan
Dette året følger vi superstjernen i herskapsboligen hans i Tittenhurst i England, der han skriver sanger og synger ved pianoet. Vi får blant annet være vitne til en eiendommelig scene: Utenfor eiendommen reker en forvirret fan som tror at Lennon forsøker å sende ham hemmelige beskjeder gjennom musikken. Lennon snakker med den unge mannen, og forklarer ham at han bare skriver for seg selv og vennene sine, og at han gjør det for å tjene penger. – Jeg kan ikke være alt for alle, forteller han mannen, inviterer ham inn og gir ham litt mat.

I tillegg til klipp fra John og Yokos liv sammen, får vi møte de som kjente ham best: Tante Mimi fra oppveksten i Liverpool, hans første kone Cynthia Lennon og deres sønn Julian, og Yoko Ono og deres sønn Sean.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dokumentar fra 1988
Regi: Andrew Solt
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96